Најновије

НАТО ОФИЦИР СРУШИО СНОВЕ КИЈЕВА: Бајдену није важна Украјина, Русија може да је збрише

Долазак председника Џоа Бајдена на власт у Америци озбиљно је погоршао положај Кијева у конфронтацији са Москвом, изјавио је пензионисани капетан првог ранга америчке Ратне морнарице Хари Табах за Јутјуб канал „Интервизор“.

Руска војска (Фото: ТВ Звезда)

Према његовим речима, данас се маневарски простор Украјине нагло смањио, те да Русија може да је „збрише са тог малог упоришта“. Такође додаје дa Кијев не треба да рачуна на помоћ Бајдена.

„Бајден показује да му Украјина није важна, да игра игру са Путином. Украјина му толико није важна да није спреман ни да пошаље амбасадора тамо. Украјина је сама по себи сироче. А Путин све то доживљава као поклон“, рекао је Табах, бивши представник НАТО-а у Москви.

Раније је украјински аналитичар Андреј Ермолајев изјавио да је западним земљама апсолутно свеједно када је реч о стварном стању ствари у његовој земљи. Он сматра да су европске земље демонстративно на страни Кијева, али у ствари нису склоне активној сарадњи. Експерт сматра да „никакав Макрон ни Бајден“ неће решавати проблеме Украјинаца, већ то морају да учине власти земље.

Британски парламентарци означили Србију као непријатеља и позвали САД и ЕУ да интервенипу, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји