Најновије

РУСИ УБИЛИ ОЗЛОГЛАШЕНОГ "ВИКИНГА": Деценијама сејао смрт од Чеченије до Сирије, командовао елитном групом џихадиста (ВИДЕО)

КОМАНДАНТ терористичке групе ДЖунуд ал Шам, Муслим ал-Шишани Маргошвили, ликвидиран је у руском ваздушном нападу у Сирији, потврдио је специјални изасланик руског председника у Сиријској Арапској Републици Александар Лаврентијев.

Ал-Шишани је убијен 11. децембра, али је тек сада стигла званична потврда, пише РИА Новости.

Лаврентјев је приметио да је активност спавачких ћелија терориста у Сирији порасла на неприхватљив ниво.

Муслим ал-Шишани Маргошвили учествовао је у Првом и Другом чеченском рату, а од 2012. године се борио у Сирији на страни џихадиста. Американци су га ставили на листу терориста који се боре за Исламску државу, што је он негирао.
ДЖунуд ал Шам је чеченска сунитска џихадистичка формација која се бори против сиријске владе. НЈихови борци делују углавном у провинцијама Идлиб и Латакија. У почетку је њихов број био око 250 људи, али су ваздушним ударима "проређени" на неколико десетина.

Испод погледајте снимак бомбардовања куће Муслима ал-Шишанија.

Муслим Ахметович Маргошвили, пореклом Кист Чечен, рођен је 26. маја 1972. године у селу Дуиси у Грузији.

Служио је у снагама ПВО СССР-а у Монголији, да би се након почетка чеченских ратова придружио одреду озлоглашеног Хатаба. Учествовао је у тешким борбама код села Галашки 2002. године.

Он је ухапшен 2003. у Ингушетији, и захваљујући лажним документима провео је само две године у затвору. Због светле косе и плавих очију током своје терористичке каријере имао је позивно име "Викинг".

Два ратна авиона Су-24М руских Ваздушно-космичких снага су 11. децембра гађала кућу која се налази у близини града Јакубије у западном делу Идлиба. НЈегова супруга и две ћерке су лакше рањене. Иако се прво појавила информација да је Ал-Шишани преживео, данас је стигла потврда да је ликвидиран.

Извор:Novosti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји