Најновије

СПРЕЧЕНО УБИСТВО НАЈПОЗНАТИЈЕГ РУСКОГ НОВИНАРА: Украјинска служба припремала атентат

ФСБ је ухапсила групу неонациста који су припремали, по налогу Службе безбедности Украјине (СБУ), убиство новинара Владимира Соловјова, преноси ТАСС.

ФСБ (Фото: ФСБ)

„Федерална служба безбедности је заједно са Истражним комитетом Руске Федерације привела групу припадника неонацистичке терористичке организације National Socialism/White Power, забрањене у Русији, чији су чланови држављани Русије који су планирали, по налогу Службе безбедности Украјине, убиство јавне личности, познатог новинара Владимира Соловјова“, наводи се у саопштењу.

У служби су појаснили да приведени тренутно дају признања. Према њиховим речима, након тога су планирали да се сакрију у иностранству.

Током претреса, код осумњичених је пронађена и заплењена импровизована експлозивна направа, запаљива средства попут молотовљевих коктела, пиштољи, одрезана ловачка пушка, ручна бомба, муниција, дрога и фалсификовани украјински пасоши. Осим тога, пронађени су националистичка литература и атрибутика.

Раније је руски председник Владимир Путин рекао да је ФСБ зауставио деловање терористичке групе која је припремала убиство једног од познатих руских новинара. Међутим, није именовао новинара.

Владимир Соловјов је руски новинар и ТВ водитељ познат по политичким ток-шоу емисијама, а такође води један од најгледанијих Јутјуб канала у Русији '’Соловјов Лајв'’.

О још једној успешној акцији ФСБ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји