Најновије

ПУТИНОВ СТАЛНИ ПРЕДСТАВНИК: Украјина неће бити очувана у овим границама

Украјина више неће бити очувана у садашњим границама, изјавио је за РИА Новости Георгиј Мурадов, стални представник Крима при председнику Русије и заменик премијера кримске владе.

Украјина (Фото: РИА ФАН)

Према његовим речима, Украјина би у формату каква је била раније вероватно могла да постоји као савезна држава уз пуно поштовање права националних заједница, посебно језичких, културних, образовних и верских.

„Ово се посебно односило на права државотворног руског народа, чија су језичка права садржана у десетом члану украјинског устава. Међутим, ови принципи су грубо нарушени, а украјинска држава је постала неодржива“, нагласио је стални представник.

Према његовим речима, ниједна земља која поштује себе и свој народ не би толерисала флагрантно кршење исконских права својих сународника у суседним државама.

„А још више ако ови покушаји доведу до потпуног истребљења људи, као што се последњих година дешавало са Русима и онима који говоре руски у Украјини, где су вековима живели у својој родној земљи“, рекао је Мурадов.

О стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји