Најновије

ИРАН ЛАНСИРАО РАКЕТУ: Вашингтон страхује да може да носи нуклеарну бојеву главу (ВИДЕО)

Иранска државна телевизија јавила је данас да је Техеран лансирао ракету на чврсто гориво која носи сателит, дан након што су се Иран и Европска унија договорили да Техеран и Вашингтон наставе индиректне преговоре о спорном иранском нуклеарном споразуму.

Лансирање (Фото: Јутјуб)

За сада се не зна када је тачно ракета лансирана, али информација је уследила након што су сателитске фотографије показале припреме на пустињској лансирној рампи, пренео је АП.

Иран је, такође, признао да планира тестирање ракете Зуљанах која носи сателит. Државни медији тврде да је лансирање ракете било успешно.

САД страхују да таква ракета дугог домета може да носи нуклеарне бојеве главе, што Техеран демантује, навео је Ројтерс.

Вест о лансирању ракете Зуљанах је објављена након јучерашње посете високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жосепа Бореља Техерану, током које је изјавио да ће индиректни преговори Ирана са САД о оживљавању нуклеарног споразума из 2015. године ускоро бити настављени.

"Спремни смо да наставимо разговоре у наредним данима. За Иран је важно да добије све економске користи које подразумева споразум из 2015. године", изјавио је ирански министар спољних послова Хосеин Амир-Абдолахиан додајући да је са Борељом имао "дуг, али позитиван састанак".

Борељ је нагласио да очекује да ће у наредним данима разговори бити настављени, а неспоразуми превазиђени.

"Прошла су три месеца и морамо да убрзамо рад. Веома сам срећан због одлуке која је донета у Техерану и Вашингтону", изјавио је Борељ.

О дешавањима у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји