Најновије

КОНВОЈ УН У ЈЕМЕНУ УПАО У ЗАСЕДУ: Има погинулих

У заседи на конвој Уједињених нација у источном Jемену убијена су два војника провладиних снага, саопштено је данас из Уједињених нација.

Јемен (Фото: Јутјуб)

Портпаролка Канцеларије Уједињених нација за миграције рекла је да су два војника убијена док су пратила конвој, на путу од Сајина до Мариба, преноси Танјуг. 

Ниједан припадник Уједињених нација који је био на непознатој хуманитарној мисији, није повређен у инциденту који се догодио у петак.

Племенски вођа из тог дела Јемена и званичник УН рекли су за АП да је до заседе дошло код града Ал-Абр у покрајини Хадрамоут.

Нападачи нису идентификовани, а сукоби у Јемену су почели када су Хути, које подржава Иран, сишли са северних планина и освојили главни град Сану.

Као одговор, коалиција коју предводи Саудијска Арабија, интервенисала је 2015. године како би покушала да врати на власт међународно признату владу.

Америчка новинска агенција додаје да се од тада конфликт претворио у посредни рат између регионалних непријатеља, Саудијске Арабије и Ирана, у којем је убијено око 150.000 људи, а притом је дошло и до једне од најтежих хуманитарних криза.

Ал-Каида такође има дуготрајно присуство у источном и јужном Јемену, а у фебруару, претпоставља се, терористи те организације отели су петорицу радника УН у јужној покрајини Абјан.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји