Најновије

ПОТВРЂЕНО: Зеленски није тај који доноси одлуке у Кијеву

Изјава америчког председника Џозефа Бајдена о припреми Оружаних снага Украјине за контраофанзиву потврђује да одлуке у Кијеву не доноси председник Владимир Зеленски, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, птрносе РИА Новости.

Владимир Зеленски (Фото: Председништво Украјине)

"Па ко одлучује шта се дешава на Банковој (улици у Кијеву, где се налазе највиши органи власти. - прим. ред.)? Разумемо да то није Зеленски, иако се претвара да доноси ове одлуке. Ма не Председник О томе шта га чека на пролећерекао је председник САД“, рекла је она.

Према њеним речима, нова серија наоружања из Сједињених Држава вредна 2,5 милијарди долара, која укључује оклопна возила, артиљерију и муницију, намењена је да помогне у спровођењу Бајденових планова.

Бајден је у среду, најављујући слање 31 тенка М1 Абрамс Кијеву, најавио припрему Оружаних снага Украјине за контраофанзиву.

Москва је прошлог пролећа послала ноту земљама чланицама НАТО-а због пребацивања наоружања украјинским трупама. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров упозорио је да ће све пошиљке које садрже војну опрему постати легитимна мета руских Ваздушно-космичких снага.

Вапај рањених војника у Бахмуту погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји