Најновије

НАПАД НА ЖЕЛЕЗНИЧКО ЧВОРИШТЕ НА КРИМУ Украјина тврди: Уништен воз са крстарећим ракетама калибр! (ВИДЕО)

Украјински дронови камиказе напале су у понедељак увече место Џанкоје на Криму које је важно железничко чвориште из кога пруга иде према Николајеву, Мелитопољу, Федосији и Севастопољу.

Иначе сви возови и путнички и теретни који путују према Севастопољу из правца Керчког моста и Федосије пролазе кроз Џанкоје.

Како украјински извори наводе у касним вечерњим часовима одјекнуло је неколико стравичних експлозија, што показује и снимак који је начињен у Џанкојеу и који осликава стравичну експлозију.

Пре удара на железничко чвориште нападнута је локална авио база, а војска је ватреним оружјем наводно пуцала по дроновима.

Украјински извори наводе да је гађана железничка композиција која је превозила крстареће ракете 3М-54 Калибр за бродове и подморнице Црноморске флоте за попуну и одатле јака експлозија.

Осим овог напада други напад дроновима догодио се на неких 8 километара од Керчког моста , али за сада о овом нападу нема информација, као и да ли је мета можда био мост који је тешко ошећен 6. октобра 2022. године. када је шлепер са експлозивом дигнут у ваздух у моменту проласка теретног воза са горивом.

С друге стране власти Крима, то негирају и наводе да је ПВО борбено деловала да су украјински дронови уништеми и да је један летелица приликом борбеног деловања, а која је носила експлозив пала на локалну продавницу и разнела је у парампарчад.

Уништен је објекат у насељу Перкопској, као и да у близини није било никаквих војних циљева.

„Све беспилотне летелице биле су усмерене на цивилне циљеве. Један је оборен изнад техничке школе Џанкој и пао је између школске зграде и дома. У близини нема војних објеката. Остале су оборене изнад стамбених насеља. Осим експлозива, сваки је садржавао гелере“, написао је аветник шефа Републике Крим Олег Крјучков.

Руски извори са Телеграма објавили су и снимак уништеног објекта.

Русима до затварања Бахмута остало мање од два километра, опкољавају и Авдејевку

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји