Најновије

"Русија „Кинжалима“ уништила тајни штаб НАТО код Кијева"

Ударима руских хиперсоничних ракета „Кинжал“, које су летеле брзином од 12 маха, разорен је центар везе код Кијева који је био више НАТОвски него украјински, објавио је грчки портал Pronews.

Навео је да су у цантру том приликом убијене десетине официра НАТО. Прецизирао је да су досад извучена тела 40 натоваца, а да се не зна колико их је под рушевинама.

Не наводећи никакав извор, Pronews је објавио да је сам напад био изведен почетком марта, а да се «мета» налазила на дубини од 120 метара под земљом.

Наводно је у центру у тренутку удара било око 300 људи, укључујући војне саветнике и официре НАТО-а. Међу странцима, већину су чинили држављани Велике Британије и Пољске.

Грчки портал тврди да се у том центру (бункеру) налазио командни и контролни центар за операције НАТО на украјинској територији, а да је у њему било и Американаца.

Сам центар (бункер) штитили су ПВО системи Iris-R и NASAMS који су – како тврди Pronews – такође били уништени.

Исти портал преноси да ће ово уништавање тајног штаба НАТО у Украјини утицати и контраофанзиву режима Зеленског која се увелико најављује.

Из Кијева и са Запада.

Почетком марта амерички медији су објавили да је руска војска променила тактику током специјалне операције и почела да користи „Кинжале” у комбинацији са другим пројектилима.

Велику заробљену групу у Бахмуту погледајте ОВДЕ.

Извор: Fakti.org

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube