Најновије

Амерички потпуковник открио главни циљ Вашингтона у Украјини

Циљ Вашингтона је да нанесе штету Русији кроз украјински сукоб, рекао је потпуковник америчке војске Данијел Дејвис, у интервјуу за „Jutjub“ канал „Judging Freedom“.

„Наш задатак је, цитирам: „да нашкодимо Русији“ – ово је еклатантан случај и велики проблем за мене као човека, јер се то дешава по цену живота Украјинаца“, саопштио је он.

Тако је прокоментарисао речи шефа Пентагона Лојда Остина, који је „наношење штете Русији“ назвао главним циљем Вашингтона у подршци Украјини.

Дејвис је такође нагласио, да Бела кућа нема никакву стратегију да подржи Украјину. Према његовим речима, свака земља која учествује у сукобу ван своје територије, треба да има неку корист од тога.

Међутим, САД једноставно пуне Украјину тенковима и системима „Патриот“. Потпуковник је приметио, да „реакционарна“ помоћ Вашингтона још није „разљутила“ Москву, и да је зато одлучио да најави слање борбениһ авиона у Кијев .

„Нема циља, нема стратегије, само настављамо да гурамо новац и опрему у машину за млевење меса“, сложио се са гостом домаћин, Ендру Наполитано.

Због руске „специјалне операције“ у Украјини, САД и њени савезници из НАТО -а подржавају Кијев испоруком оружја, где програми коштају десетине милијарди долара. Москва је, са своје стране, више пута изјављивала, да снабдевање западним оружјем само продужава сукоб, а транспорт оружја постаје легитимна мета руске војске.

Руске "паметне" бомбе настављају да тероришу украјинску армију и инфраструктуру (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube