Најновије

ВАГНЕР ЋЕ ТЕК ЈУРИШАТИ: Стижу нове незаустављиве јединице

Дмитриј МЕДВЕДЕВ: Велика Британија је била и остала вечити непријатељ Русије. Лондон, подржавајући Украјину и снабдевајући је оружјем, заправо води необјављени рат против Москве, што значи да се свака британска личност може сматрати легитимном војном метом“.

БРИТАНСКА шпијунажа је објавила да ће руска јуришна војска „Вагнер“, која само што је јединицама регуларне армије препустиле позиције у Бахмуту (Артјомовску) и око њега, убрзо вратити на фронт јер јој је намењена нова – изузетно важна улога.

Навела је и да ће у „Вагнеру“ бити нове јединице и имати осетно већи бројни састав.

Војни аналитичар Јуриј Подољака ово прокоментарисао речима:

„И по мојим сазнањима, Вагнеровци ће у даљем току операција играти веома важну улогу. Вероватно ће се доста брзо поново укључити у борбе јер кијевски режима има пред собом само месец или два да покуша са својом контраофанзивом. Ако за то време не крене и нешто постигне – за њега се `прозор могућности` може потпуно затворити“.

Оснивач и шеф „Вагнера“ Јевгениј Пригожин одговорио је на три новинарска питања: 1) Где је поента ескалације сукоба коју дозвољава Запад? 2) Како мислите да ће се сукоб завршити? 3) Како се поново руковати на самитима и успостављати трговину и односе са онима који шаљу оружје и уводе санкције становницима Руси

Пригожин је поводом првог питања рекао:

„Верујем да ће се ускоро приближити тачка ескалације сукоба коју Запад себи дозвољава, а то ће већ бити озбиљан сукоб пуног формата у коме ћемо - ако анализирамо како се сада ствари одвијају - морати да се бранимо“.

Његов одговор на друго био је индикативно кратак:

„Сукоб се, ако анализирамо тренутно стање ствари, сигурно неће завршити заузимањем Кијева“.

 И трећи одговор је био типично пригожиновски:

„Још дуго нећемо морати да се на самитима рукујемо са осталима јер ћемо бити Северна Кореја. По животном стандарду, наравно, бићемо за вишеструко изнад, јер на нашој територији имамо све што нам треба. Спремамо се за тежак и дуг рат... Русија се мора поштовати, ко не буде поштовао добијаће у задњицу. Где у томе наша војска не успе, Вагнер ће то учинити.”

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев оценио је, иначе, да је Велика Британија била и остала вечити непријатељ Русије.

„Лондон, нагласио је, подржавајући Украјину и снабдевајући је оружјем заправо води необјављени рат против Москве, што значи да се свака британска личност може сматрати легитимном војном метом“.

ХАЈДЕ ДА ДИГНЕМО БРИТАНИЈУ У ВАЗДУХ, МОЖДА СЕ ВАШИНГТОН ОПАМЕТИ! Посланик Думе јавно запретио, сви остали запрепашћени у студију (ВИДЕО)

Извор: Факти 

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји