Најновије

ДАНИЛОВИЋ: Истражити улогу Шешеља у убиству Ђинђића!

БEOГРAД - Раjко Даниловић, адвокат породице убиjеног премиjера Зорана Ђинђића изjавио jе данас да би са расветљавањем политичке позадине његовог убиства требало да се настави тако што би се расветлила и улога Воjислава Шешеља коjи jе одлазећи у Хаг 2003. наjавио крваво пролеће у Србиjи.
Фото: Еврофедералист

Фото: Еврофедералист

- Aко се буде инсистирало на политичкоj позадини убиства, мора се расветлити и улога Воjислава Шешеља jер jе он наjавио крваво пролеће одлазећи у Хаг и да ће се десити нешто што jе драстично, а десило се убиство премиjера, рекао jе Даниловић за TВ Пинк. Даниловић jе рекао да jе Шешељ можда имао претпоставку да ће се десити jош нешто друго, горе, али ми то не знамо и можемо само да претпостављамо. Oн jе подсетио да jе део оптужнице против Шешеља, коjи jе касниjе повучен, обухватао њега као саизвршиоца тог убиства. "Tаj део оптужнице повучен jе jер jе Шешељ отишао у Хаг и тада jе хашко интернациионално право било у предности у односу на национално право", казао jе Даниловић. Aдвокат породице Ђинђић каже да jе постоjала веза Шешеља са Земунским кланом и неким деловима тадашњег државног апарата, пре свега JСO.
Прочитајте још:

ШЕШЕЉ ПОРУЧИО НА МИТИНГУ: Нећемо у ЕУ, окрећемо се Русији а следеће године ванредни избори! (ВИДЕО)

Tе везе, како jе казао, нису расветљене, а помињане су у суђењима и претресима, али се ниjе упуштало у детаље, jер Шешељ  тада ниjе био у жижи интересовања, додао jе адвокат. - Политичка позадина убиства захтева и да се таj део догађаjа расветли, казао jе Даниловић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА