Најновије

КУРТИЈЕВИ НОВИ БИСЕРИ: Спремни смо за чланство у Европској Унији

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти је поручио је да је тзв. Косово спремно да добије статус земље кандидата за чланство у Европској унији, али и за отварање преговора са ЕУ, пренео је "Репортери".
Курти

Курти

Он је на шестом састанку министарског Савета за европске интеграције констатовао да је сукоб Русије и Украјине вратио значај проширењу ЕУ.

"Не само у смислу социо-економског просперитета, већ и због мира и безбедности. У децембру 2023. године, Самит ЕУ са Западним Балканом потврдио је будућност нашег региона у ЕУ. Ми смо 15. децембра 2022. у Прагу поднели захтев за чланство у ЕУ. Сматрамо да чланство у ЕУ треба да буде засновано на меритократији. Спремни смо да одговоримо на хиљаде питања која долазе из Европске комисије. Чланство у ЕУ је стратешко решење", рекао је Курти.

Навео је да је тзв. Косово спровело више од 70 одсто реформи.

"Спровели смо дупло више од планираних реформи. Међутим мере које су на снази против 'Косова' у супротности су са напорима региона за убрзану интеграцију у ЕУ", рекао је Курти.

Истакао је да је тзв. Косово испунило све захтеве ЕУ за укидање казнених мера и да је сада на Унији да направи корак и да их стави ван снаге.

Прочитајте ОВДЕ о новој Макроновој најави слања француских трупа у Украјину

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА