Najnovije

ANĐELKOVIĆ: Izlazak na Vučićeve izbore besmislen - opozicija vara samu sebe!

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da je izlazak na, kako je rekao, Vučićeve izbore, potpuno besmislen i da opozicija vara samu sebe, prenela je agencija Beta.
Dragomir Anđelković

Dragomir Anđelković

Komentarišući odbacivanje desetak opozicionih odborničkih lista zbog navodnog nepoštovanja zakona, Anđelković je agenciji Beta kazao da opozicija ne bi trebalo da izlazi na izbore sve dok ne bude stvoren ambijent za održavanje demokratskih i slobodnih izbora.

Prema njegovim rečima, deo opozicije je ušao u „Vučićev vrtlog“ i donosi odluke na brzinu i bez „dubinske usaglašenosti“.

„Kad se upadne u Vučićev vrtlog za očekivati je da se prave greške i previdi. Reforma i demokratizacija političkih institucija ne može da bude ad hok, na osnovu nečega što se danas dogovara, a sutra navodno relizuje. Ovde se ne radi samo o tome što Vučić vara opoziciju, već i što opozicija vara samu sebe jer ulazi u procese s Vučićem koji će joj se kao bumerang vratiti i obiti o glavu“, kazao je Anđelković.

Naveo je da je za stvaranje demokratskih izbornih uslova neophodno formiranje privremene vlade čiji bi osnovni zadatak bio održavanje poštenih izbora.

„Vučić je toliko puta prevario opoziciju da izlazak na izbore na osnovu njegovih obećanja da će se nešto poboljšati je ponovno stavljanje glave na panj“, ocenio je analitičar.

Opštinske izborne komisije u nekoliko gradova su odbacile opozicione odborničke liste navodno zbog nepoštovanja zakona o lokalnim izborima, jedinstvenom biračkom spisku kao i drugih proceduralnih propusta.

Pročitajte OVDE o novom zahtevu koalicije “Biramo Beograd!” i pretnji da će napustiti izborni proces

Izvor: Beta / Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA