Najnovije

VULIN O FICU: Protiv "nezavisnog Kosova" - uvek uz Srbiju!

"Rano je da govorimo ko su nalogodavci atentata na slovačkog premijera i o onome što se desilo gospodinu Ficu. Izražavam svoje najdublje žaljenje, u pitanju je veliki prijatelj Srbije, čovek koji se otvoreno suprotstavio bilo kakvoj ideji promene slovačke politike kad je u pitanju priznavanje 'Kosova' i čovek koji je uvek razumeo Srbiju", izjavio je za RT Balkan potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući ranjavanje slovačkog premijera Roberta Fica.
Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin

"Jeste li vi svesni koliko je taj čovek to podržao i kakva je atmosfera stvorena, koja je na kraju rezultirala ovim incidentom? Ko je naredio da se povuče okidač i ko ga je povukao, saznaćemo, ali mržnja sa kojom je gospodin Fico živeo je mržnja koja je dovela do ovoga. E sad svaki sledeći put kad se budete beskrajno radovali što je neko rekao nešto ružno na račun Aleksandra Vučića, setite se da posle takvih reči dolazi do nasilja", kazao je Vulin. 

Odgovarajući na pitanje naše redakcije da prokomentariše izjavu šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta, da Mađarska neće glasati za rezoluciju u o Srebrenici, Vulin je rekao da će Srbija za to večno biti zahvalna, da je to jedan častan narod i da ljudi to ne mogu da zaborave.

"Nećemo nikad zaboraviti ni ko nas je sve podržao. Glasanje u UN će biti odraz kako se odnosite prema Srbiji. Svi koji budu glasali za ovu rezoluciju, žele Srbiji sve najgore. Svi koji se budu uzdržali ili svi koji budu glasali protiv jesu prijatelji Srbije i to su zemlje sa kojima treba da živimo", ukazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, predsednik Vučić vodi neravnopravnu borbu koja se može uporediti sa borbom vođenom tokom NATO agresije 1999.

"I samo tada su tako bili protiv Srbije kao što su danas. Ali, kao što vidite, nema povlačenja", zaključio je Vulin.

Pročitajte OVDE o najnoviji vestima u vezi slovačkog premijera Fica

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA