Најновије

Стиже у контролу тврда струја Бундестага!

Делегација  тврде струје Бундестага, предвођена Андреасом Шокенхофом, послаником владајуће ЦДУ-ЦСУ и аутором „седам немачких услова“, највероватније ће доћи у Београд у септембру, да још једном одмери испуњеност захтева који су постављени Србији.
Србија под лупом Ангеле Меркел (Фото: ЈуТјуб)

Србија под лупом Ангеле Меркел (Фото: ЈуТјуб)

Како сазнајемо, та посета могла би да буде одлучујућа за одлуку Бундестага да ли ће дати „зелено светло“ канцеларки Ангели Меркел да у октобру, на Европском савету, гласа за отварање првог преговарачког поглавља између Србије и ЕУ.Посланици немачког парламента посебно ће оцењивати напредак у имплементацији Бриселског споразума и проналажењу одговорних за напад на зграду немачке амбасаде у Београду.
Прочитајте још:(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) У гранатирању Луганска погинуло 16 људи, лешеви по улицама!
Уколико Србија пропусти ову прилику, следећа шанса за одлуку о почетку преговора је 18. децембра, када ће се у Бриселу поново окупити европски лидери. - Очекујемо да ћемо у октобру успети да отворимо поглавље 32, о финансијској контроли. Знамо за очекивања неких земаља ЕУ, па и Немачке око поглавља 23, 24 и 35 и не бежимо од тога - каже, за „Новости“, Јадранка Јоксимовић, министарка без портфеља за ЕУ. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА