Најновије

У Младеновцу се настављају протести забринутих грађана

МЛАДЕНОВАЦ - Јуче је у Младеновцу на трибини поводом изградње азила отвореног типа говорио министар полиције Ненад Стефановић, који је одговарао на питања забринутих грађана. Сала је била испуњена, а велики број грађана је на скуп дошао у мајицама са натписом "Бања не азил". 
Грађани против азила (Фото: Фејсбук)

Грађани против азила (Фото: Фејсбук)

Грађани су изразили задовољство што их је коначно неко од представника власти саслушао. Они су истакли да не могу да пристану на изградњу трајног центра за прихват азиланата у Малој Врбици ни по цену живота. Грађани су изнели конкретне разлоге зашто не желе тај центар и упутили су молбу државним органима да одустану од те изградње. Трибина је протекла у толерантном тону и без икаквих инцидената, као и сваки скуп, до сада, против изградње азила у Младеновцу. "Грађани Младеновца, Врбице, Рајковца и осталих села у околини не желимо прихватни центар за азиланте јер је то погубна одлука од стране владе РС за општину Младеновац. Нама је циљ развијање сеоског и бањског туризма, а не изградња азила. То би нас из већ тешке и мучне ситуације ставило у још тежу. Исправно је мислити прво на себе, па на друге…Ко су ти који нам говоре да то није исправно? Ми не желимо лоше никоме али ни себи. Штитимо своје куће, имања, здравље и слободу. Све суштинске ставари за иоле достојан живот. Одговори које смо добили на јучерашњој трибини, нису онакви какве је народ хтео да чује. Од изградње азила у Малој Врбици се није одустало, а ми још једном питамо: Ако ће да се гради трајни центар за азиланте у Малој Врбици, ко ће одговарати за дела латентно потенцијалних непријатеља? Политичарима је главни аргумент да су они у пролазу. Они као да не знају да је закон о реадмисији потписан још 2007. године, а у њему пише, преведено на народни језик,  ”Није битно куда си пошао већ где си прошао". По том закону ће се нама вратити сви мигрант који су евидентирани у Србији. Јако нас љути што се о томе не прича! Није лепо да људи које смо ми бирали за представнике манипулишу и завлаче свој народ у оваком тешким и опасним временима", рекла је, за Правду, мештанка Мале Врбице.
Прочитајте још:МИГРАНТИ НАСЕЉАВАЈУ ШУМАДИЈУ: Да ли је могуће?АХМЕД ИЗ ЛИБИЈЕ СТИГАО ДО КАЊИЖЕ: Уместо цркава у Европи ће стајати минарети – то ће бити наша освета!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА