Најновије

Ово су четири тренда који ће променити ИТ свет

ИТ сектор не престаје да расте и да улази у све остале гране индустрије. Ово је основни разлог због кога је ово једна од ретких области у којој увек влада тражња за новим школованим кадровима који ће одговорити на све потребе великих компанија

ФОТО: Pixabay.com

Улога сектора информационих технологија мења се заједно с потребама потрошача и дигитално повезаног света. На сајту Salesforces.com објављено је овогодишње истраживање у коме је учествовало преко 2.200 ИТ лидера који су коментарисали начине функционисања њихових компанија и објашњавали којим стратегијама се воде како би опстали на врху. На основу добијених података направљена је листа четири тренда који ће представљати будућност пословања у ИТ сектору.
Креирање апликација је на првом месту
Свака ИТ компанија тежи томе да предвиди очекивања потрошача како би знала у ком правцу треба да усмери своју стратегију. Као резултат тих анализа већина компанија окренула се креирању мобилних апликација. Готово невероватно звучи податак, али у наредних 12-18 месеци предвиђа се да ће чак 90 одсто софтвера бити креирано првенствено за употребу на паметним мобилним телефонима.
Квалитетно образовање је кључ ка успеху у ИТ индустрији
Како дигиталне технологије не престају да се развијају, то је утицало и на ИТ тимове да непрестано усавршавају своје запослене како би могли да се такмиче с конкуренцијом. Чак једна трећина запослених у информативним технологијама и даље улаже у своје образовање да би били у стању да прате све трендове. Поред тога, многе успешне ИТ компаније издвајају новац за школовање кадрова, јер су свесни тога да је квалитетно образовање кључ ка успешној каријери.

Клауд технологија је све популарнија
Врхунски ИТ стручњаци масовно се окрећу Клауд (облак) технологији, која омогућава компанијама да растерете обраду података, позадинско програмирање, па чак и дизајн, тако да програмери и сви остали могу да сав свој таленат фокусирају искључиво на иновације. Управо због тога 80 посто оних који раде у „облаку” за себе верују да пре свега раде на пројектима који трансформишу посао свих осталих.
ИТ тимови се окрећу ка иновацијама
Док су ИТ тимови окренути ка технологији и помагању у брзини иновација, сигурност података постаје проблем број један. Тешко је обезбедити безбедност података у једној мрежи, посебно  у ситуацији када технологија напредује великом брзином. Управо због тога чак 72 одсто великих компаније прелази на цлоуд технологију, која може да осигура безбедност података и при томе  редовно ажурира безбедносне функције, без стављања на терет ИТ сектору.
ИТ сектор не престаје да расте и да улази у све остале гране индустрије. Ово је основни разлог због кога је ово једна од ретких области у којој увек влада тражња за новим школованим кадровима који ће одговорити на све потребе великих компанија. У таквом развоју ситуације поседовање знања информационих технологија је велика предност за све које желе да остваре успешну каријеру. ИЗВОР: Telegraf.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА