Најновије

СТИГЛИ И НОВИ "КАЛИБРИ": Све спремно за почетак тоталног рата у Сирији!

Фрегата "Адмирал Есен", наоружана и крстарећим ракетама "Калибар-НК", придружила се у источном Медитерану групи бродова руске Ратне флоте.

Тотални рат у Сирији (Фото: public)

Ово је данас потврдио портпарол Црноморске флоте РФ Вјачеслав Трухачов. Објаснио је да "Адмирал Есен" припада руској Балтичкој флоти, а да је у Средоземно море ушао кроз Гибралтарска врата. Пред "Адмирала Есена" , у саставу сталне групе руских бродова, који "држе позиције" испред обала Сирије, налази се и фрегата "Адмирал Григорович".
"Адмирал Есен" је наоружан ракетним самоодбрамбеним системом "Штиљ-1", артиљеријским системом А-190 калибра 100 милиметара, зенитном артиљеријом и торпедима. Може да носи палубни хеликоптер Ка-27 (или Ка-31). Допремање "Адмирала Есена" у сиријско приобаље само је последњи допринос опасном нагомилавању снага у, и око Сирије. Американци су појачали своје активности и повећали број својих трупа и на северу и на југу Сирије. На југу, из Јордана, под плаштом борбе против Исламске државе подржавају "побуњеничке" организације, које су се нагло упутиле ка Деир Ез Зору, док на северу довлаче све већи број снага које су сада инкорпориране у готово све курдске организације у Сирији и дејствују на више фронтова: око Раке, према Деир Ез Зору, али и према Турској, која је почела са све жешћим нападима на курдске снаге. Више о најновијем конвоју који је Пентагон преместио из Ирака у Сирију, прочитајте ОВДЕ.  Руска војска, такође, повећава број својих војника у Сирији. Иако званичне цифре говоре другачије, велики број руских бораца оформили су специјалне јединице унутар Сиријске арапске армије, које званично функционишу под командом Дамаска. Уз то, руска војска је недавно упутила нове одреде на север покрајине Хама, како би штитили хришћански град Мухардех пред налетом џихадиста, а према незваничним информацијама, највећи број тих војника сада је упућен према Палмири, у нади да је још увек могуће престићи Американце, који су преко својих послушника на терену, кренули према Деир Ез Зору са севера и са југа, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Такође, Русија је послала одреде војне полиције у области под контролом Курда, како би одвратили турске нападе. За сада је формирано четири привремене мини-базе на западним и две на источним курдским територијама. За разлику од жестоке претње коју су Турци упутили Вашингтону да ће амерички војници почети да гину од турских ракета, о чему више можете да прочитате ОВДЕ, реакција Анкаре за овакав потез Москве је изостала.  Иранска Револуционарна гарда најавила је упућивање већег броја својих јединица у Сирију, као одговор на све веће активности САД-а на сиријској територији. У међувремену Русија Иран и Сирија, договорили су успостављање четири "зоне безбедности" у којима неће бити дејстава авијације. Ово својеврсно примирје, које је, за сада, донело више питања него одговора почиње да важи од поноћи, иако су и курдске и "побуњеничке" организације одбациле његово спровођење. Извор: Правда, fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лансирање са подморнице и снимак удара "Калибра" у Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА