Najnovije

STIGLI I NOVI "KALIBRI": Sve spremno za početak totalnog rata u Siriji!

Fregata "Admiral Esen", naoružana i krstarećim raketama "Kalibar-NK", pridružila se u istočnom Mediteranu grupi brodova ruske Ratne flote.

Totalni rat u Siriji (Foto: public)

Ovo je danas potvrdio portparol Crnomorske flote RF Vjačeslav Truhačov. Objasnio je da "Admiral Esen" pripada ruskoj Baltičkoj floti, a da je u Sredozemno more ušao kroz Gibraltarska vrata. Pred "Admirala Esena" , u sastavu stalne grupe ruskih brodova, koji "drže pozicije" ispred obala Sirije, nalazi se i fregata "Admiral Grigorovič".
"Admiral Esen" je naoružan raketnim samoodbrambenim sistemom "Štilj-1", artiljerijskim sistemom A-190 kalibra 100 milimetara, zenitnom artiljerijom i torpedima. Može da nosi palubni helikopter Ka-27 (ili Ka-31). Dopremanje "Admirala Esena" u sirijsko priobalje samo je poslednji doprinos opasnom nagomilavanju snaga u, i oko Sirije. Amerikanci su pojačali svoje aktivnosti i povećali broj svojih trupa i na severu i na jugu Sirije. Na jugu, iz Jordana, pod plaštom borbe protiv Islamske države podržavaju "pobunjeničke" organizacije, koje su se naglo uputile ka Deir Ez Zoru, dok na severu dovlače sve veći broj snaga koje su sada inkorporirane u gotovo sve kurdske organizacije u Siriji i dejstvuju na više frontova: oko Rake, prema Deir Ez Zoru, ali i prema Turskoj, koja je počela sa sve žešćim napadima na kurdske snage. Više o najnovijem konvoju koji je Pentagon premestio iz Iraka u Siriju, pročitajte OVDE.  Ruska vojska, takođe, povećava broj svojih vojnika u Siriji. Iako zvanične cifre govore drugačije, veliki broj ruskih boraca oformili su specijalne jedinice unutar Sirijske arapske armije, koje zvanično funkcionišu pod komandom Damaska. Uz to, ruska vojska je nedavno uputila nove odrede na sever pokrajine Hama, kako bi štitili hrišćanski grad Muhardeh pred naletom džihadista, a prema nezvaničnim informacijama, najveći broj tih vojnika sada je upućen prema Palmiri, u nadi da je još uvek moguće prestići Amerikance, koji su preko svojih poslušnika na terenu, krenuli prema Deir Ez Zoru sa severa i sa juga, o čemu više možete da pročitate OVDE. Takođe, Rusija je poslala odrede vojne policije u oblasti pod kontrolom Kurda, kako bi odvratili turske napade. Za sada je formirano četiri privremene mini-baze na zapadnim i dve na istočnim kurdskim teritorijama. Za razliku od žestoke pretnje koju su Turci uputili Vašingtonu da će američki vojnici početi da ginu od turskih raketa, o čemu više možete da pročitate OVDE, reakcija Ankare za ovakav potez Moskve je izostala.  Iranska Revolucionarna garda najavila je upućivanje većeg broja svojih jedinica u Siriju, kao odgovor na sve veće aktivnosti SAD-a na sirijskoj teritoriji. U međuvremenu Rusija Iran i Sirija, dogovorili su uspostavljanje četiri "zone bezbednosti" u kojima neće biti dejstava avijacije. Ovo svojevrsno primirje, koje je, za sada, donelo više pitanja nego odgovora počinje da važi od ponoći, iako su i kurdske i "pobunjeničke" organizacije odbacile njegovo sprovođenje. Izvor: Pravda, fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lansiranje sa podmornice i snimak udara "Kalibra" u Siriji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA