Најновије

ИЗВЕШТАЈИ ПОТВРЂЕНИ: Почиње масовна предаја терориста на југу Дамаска (МАПА)

Ранији извештаји о томе да су руски војни преговарачи дошли до новог споразума са терористичким побуњеницима (терористима који не припадају Исламској држави) са седиштем у јужном Дамаску око евакуације, сада су потврђени.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Према извору у сиријској војсци, побуњенички борци из округа Јалда, Беит Сахма и Бабила почињу са евакуацијом у уторак.
 
Побуњеничке фракције Џаиш Ал-Ислам и Џаиш Ал-Абабил Хуран биће евакуисани у северне покрајине Алепо и Дара. Сви остали побуњеници ће бити одведени у провинцију Идлиб.
 
Коначно, сиријска војска преузима контролу над позицијама насупрот терориста Исламске државе на линијама у Хаџар Ал-Асвад и кампу Јармук пре него што се побуњеничке снаге евакуишу из јужног Дамаска.
То је учињено како би се спречило понављање догађаја из Ал-Кадама у марту, када су побуњенички борци први пут евакуисани и оставили празан округ, па су и Сиријска војска и Исламска држава потом одмериле снаге око заузимања тог округа, што је резултирало великим оперативним поразом за војску Сирије. Зеленом бојом на мапи представљена је територија коју су до евакуације држали терористички побуњеници:

Teрористи из џепа Растан који се налази између градова Хама и Хомс, претрпели су огромне губитке у нападима сиријске артиљерије и руске авијације. Више о томе читајте
ОВДЕ.
 
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА