Најновије

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Главну улогу у свему има Мило Ђукановић! Он је највећи издајник, а Закон највећа издаја Црне Горе

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је на трибини у грбаљском манастиру Подластва да је Закон о слободи вероисповести “безумље којим се само православни храмови намеравају отимати и то такво да те врсте нема у Европи”.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

У Манастиру Подластва оформљен је Одбор за одбрану светиње.

“Али, неће то моћи због отпора народа и Цркве. Траже од нас да се региструјемо. На ту тему сам рекао премијеру: “ја треба вас да региструјем, а не ви мене”. Ова Митрополија је створила Црну Гору давши јој и име. Траже да границе Цркве буду у складу са границма садашње Црне Горе, а ја их питам онда што ћемо са Св. Василијем Острошким Захумско – херцеговачким из Старе Херцеговине. Ја се искрено надам да ће ова несрећа да се заврши, али без сумње треба рећи да главну улогу у свему има Мило Ђукановић”, казао је митрополит-

На опаску да “није довољно строг према њему и да је одлично Вучића “опрао”, Амфилохије је истакао да је не једанпут од 2008. казао да је “највећи издајник Црне Горе Мило Ђукановић, а сада и да је Закон такође највећа издаја Црне Горе.“
 
На питање “можемо ли да оправдамо име бокељских устаника, да наставим о њиховим путем и да кренемо на улице” казао је да „за тим нема потребе и да треба ратовати духовно, моћнијим, Божјим путем и да је доста било крви.“

“У скупштини Црне Горе умрла је правда и право”, казао је митроплит.

На трибини је, како пише на сајту МЦП, митрополит Амфилохије говорио о позитивним примерима опхођења полицајаца у прекјучерашњим дешавањима, који су му приликом заустављања на путу од Цетиња до Подгорице казали “Владико благословите, имате пуну нашу подршку”.

Из Митрополије је речено да у свим храмовима православне Црне Горе до Божића звоне мртвачка звона свака два сата и одржава се молебан и молитва Пресветој Богородици за спас и напредак.

“Један од присутних констатовао је да општа и политичка ситуација озбиљна, наводећи шта се све десило ових дана и питао је за добијање благослова да се организују сами да се боре или да се предају јер трећег пута немају. Митропoлит је казао да Црква благосиља само духовну и моралну борбу“, пише на сајту МЦП.

Митрополит Амфилохије је, служећи данас литургију у Цетињском манастиру, казао да се у Црној Гори обнавља дух дванаестог, а не тринаестог јула.

Он је, како се наводи на сајту Митрополије црногорско-приморске, казао како се нада да ће “Бог уразумити” актуелну власт да се “откажу духа богоубилаштва, мржње према Цркви и отимања црквене имовине и скрнављења светих храмова“.

“Надам се да ће се истински вратити изворним хришћанским, православним, и ове светиње вредностима, изворним европским вредностима које се темеље управо на оном изворном хришћанском духу, на вери у Христа Богочовјека – Бога љубави“, казао је митрополит Амфилохије.

Он је Закон о слободи вероисповести, који је прексиноћ усвојен у црногорском парламенту, назвао “богоубилачким и братоубилачким“, те оценио да се законом “унижава и гази Црква Божја православна – Црква Христова, на којој је саграђено све што је часно и честито у историји Црне Горе”.

Прочитајте ОВДЕ шта је Милан Кнежевић поручио митрополиту Амфилохију.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА