Најновије

МИЛИВОЈЕВИЋ НАЈАВЉУЈЕ: Протест не сме да замре! Биће га и у изборној ноћи! То је бојкот против оваквог режима и диктатуре!

"Протест у суботу повешћемо са платоа испред Филозофског факултета уобичајеном трасом, а завршиће се испред „старе скупштине“ у Краља Милана, где је седиште Републичке изборне комисије, јер учесници протеста имају поруку за њу.

Срђан Миливојевић (Фото: Јутјуб)

На протесту ће говорити отпуштена наставница из Ужица Биљана Црнић”, најављује грађански активиста и члан Демократске странке Срђан Миливојевић, један од људи који учествују у организацији протеста, од када су се чланови удружења 1 од 5 милиона повукли са улица.

Према његовим речима, претходни протест организовала је неколицина грађанских активиста, у намери да се окупљања која су организована сваке суботе не угасе. Миливојевић чврсто верује да су протести неопходни у овом тренутку и да је њихово организовање и те како важно јер, како истиче, „протест не сме да замре“.

“Овај протест не припада ниједној политичкој организацији, нити појединцу. Он припада свим грађанима. Када су организатори из 1 од 5 милиона најавили да ће обуставити даље одржавање протеста, сматрали смо да је веома важно да протест настави да живи и да функционише. Такође, циљеви због којих смо протестовали нису испуњени, због чега смо одлучили да протест наставимо”, објашњава Миливојевић.

Он каже да су организацију протеста преузели активисти који су се окупили око иницијативе за ослобађање Александра Обрадовића и додатно се ангажовали око борбе против загађења ваздуха у Београду.

Миливојевић наводи да су људи који су се кроз поменуте активности повезали Александра Пушкич, Биљана Стојковић, Петар Бељић, Милка Ерић, Саво Манојловић и он.

“Презадовољан сам одзивом људи на прошлом протесту. Окупљање је протекло у савршеном реду и било је пријављено полицији. Веома је важно да су се грађани који су дошли прикључили људима из политичких странака који су били у Дому синдиката на почетку кампање Бојкот. Слоган будућих протеста ће бити „Бојкот“, јер је бојкот оно што сада окупља све људе који верују да је тај вид политичке борбе делотворан, против оваквог режима и диктатуре. Протеста ће бити следеће суботе и оне тамо суботе, а биће га и у изборној ноћи”, поручује Миливојевић.

Два дана после шездесетог протеста, чланови удружења 1 од 5 милиона саопштили су да ће учествовати на изборима и да „протест предају политичарима, да бране бојкот на улици, како доликује“.

Прочитајте ОВДЕ све о Мирославу Лајчаку, који ће бити изасланик ЕУ за преговоре Београда и Приштине.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА