Најновије

ХАОС У НАЈАВИ! АМЕРИКА ГОРИ: Пенс неће да смени Трампа!

Потпредседник Сједињених Америчких Држава Мајк Пенс не прихвата апеле демократа и појединих републиканаца да се позове на 25. амандман америчког Устава и смени одлазећег председника Доналда Трампа, преноси Си Ен Ен.

Пенс (Фото: flickr. com)

Пенс је то саопштио у писму које је предао председници Представничког дома из редова демократа Ненси Пелоси.

- Сада, свега осам дана пред истек председничког мандата Ви и демократе захтевате да се кабинет и ја позовемо на 25. амндман. Не верујем да је такав поступак у најбољем интересу наше нације или у складу са нашим Уставом - написао је Пенс.

Он је у писму додао и да није "попустио пред политичким притиском да мимо својих уставних овлашћења утиче на исход избора".

- Исто тако, нећу ни сада попустити ни пред напорима Представничког дома да играм политичке игре у овим тако озбиљним временим у животима наше нације - написао је Пенс.

Потпредседник је нагласио и да би позивање на 25. амандман "на такав начин био страшан преседан" и позвао Пелоси и све остале чланове Конгреса да "смање тензију и раде на уједињењу наше земље док се сви припремамо за инаугурацију новоизабраног председнка Џоа Бајдена".

Пенс се такође обавезао да ће радити на мирном и глатком преносу власти у преосталим данима.

Представнички дом је неколико сати касније ипак формално изгласао и одобрио резолуцију у којој се тражи да председник Трамп буде смењен са функције путем позивања на 25. амандман, а због насилних немира и напада на Капитол прошле недеље.

У поменутој резолуцији, демократе у Представничком дому позивају поптредседника САД "да одмах искористи своја овлашћења према члану четири 25. амандмана и, заједно са осталим члановима кабинета, изјави оно што је очигледно – да председник САД није у стању да успешно обавља дужност".

Иран представио нове ратне бродове - један је највећи у историји. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА