Најновије

НАЧЕЛНИК УКП-а ОСУЂЕН НА 7 МЕСЕЦИ КУЋНОГ ЗАТВОРА ЗБОГ ОДАВАЊА СЛУЖБЕНИХ ИНФОРМАЦИЈА: Ово има само у Србији, почео да ради у БИА, стаж му тече

Илија Милачић, бивши начелник УКП београдске полиције који је осуђен на седам месеци кућног затвора због одавања службених информација, започео је нову каријеру у БИА, али је за сада непознато које документе је приложио да би се наставио да му тече.

Информацију да је Милачић, коме је поред кућног затвора суд изрекао и меру забране рада у МУП-у на пет година, сада је ухлебљење нашао у БИА, обелоданио је Нови полицијско-синдикални савез. Јавности је, међутим, нејасно како је неко ко је осуђен на седам месеци, па макар признао кривицу и добио кућни затвор, нови пословни ангажман нашао се у државном, безбедносном сектору. За таква запослена особа треба да се потврде није осуђивана и против њега не води кривични поступак. Прво издаје МУП, а другу Суд.

Оно што није јасно да ли је Милачић доставио ту потврду о неосуђиваности, или су му у БИА прогледали кроз прсте, по систему „за такав кадар није потребан“. Или је можда и доставио, али му је онда неко из МУП-а дао фалсификовани документ.

У сваком случају, због Милачићевог новог ухлебљења, у земљама у чијим безбедносним системима влада професионализам - летеле би главе. Небуквално, али би појединци за вјекова и вјекова изгубили посао и кривично одговарали. Али да погледамо реално, у тим државама овако нешто не би било могуће ни да се деси.

Али у Србији, где је директор БИА под санкцијама САД, на кога је, док је био на челу полиције скакао мађарски пас који открива дрогу, и који се фотографисао са осведоченим криминалцем, па макар то било и у стању опуштања, на Бирфесту, све је могуће. Па и да Илија Милачић, који је тако давно одавао службене податке Александру Папићу, сувласнику таблоида „Објектив” и куму Небојше Стефановића, већ му је доделио и специјалну плакету УКП, каријеру настави под командом Вулина.

Следеће можемо да очекујемо да ако буде још једна акција доделе станова за безбедњаке „брзи прсти“, Милачић буде међу срећним добитницима некретнина у престоници.

УЗБУНА НА ТАЈВАНУ! У ваздушни простор острва ушло 25 кинеских борбених авиона

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА