Најновије

ФРКА У КИЈЕВУ ЗБОГ ЗАЛУЖНОГ: Ухваћена преписка високих официра

Украјина тренутно нема ниједног војног лидера који би могао да изврши насилно преузимање Врховне раде, оценио је бивши посланик Врховне раде и члан покрета "Друга Украјина" Спиридон Килинкаров, наводећи да расте незадовољство украјинских војника због смене бившег врховног команданта Валерија Залужног и неуспеха војске на фронту.

Наиме, недавно је објављена преписка украјинских високих официра, незадовољних политичким руководством земље, који планирају да заузму Врховну Раду у Кијеву и привуку на своју страну друга војна лица Оружаних снага Украјине.

Ово је постало познато након што су руски стручњаци добили приступ телеграм каналу "Парабелум" у ком су представници елитних јединица Оружаних снага Украјине, Службе безбедности Украјине и националних батаљона озбиљно разматрали опције за рушење актуелне владе и команде Оружаних снага Украјине.

"Очигледно је да постоји незадовољство у украјинској војсци, посебно после смене Залужног", рекао је Килинкаров и додао да за сада не види ко би могао да организује војску да спроведе протесте.

Део војске је вероватно спреман на такав корак, те би политичко руководство у Кијеву требало да буде опрезно, оценио је бивши посланик Врховне раде.

"Власти то добро знају. Једно је када је војска у маршу, а друго када трпи пораз. Има људи који су незадовољни политичким, војним или кадровским одлукама које доносе власти", нагласио је Килинкаров.

Ситуација на фронту директно утиче на политичку климу Украјине, објаснио је Килинкаров и додао да ће неуспех контраофанзиве утицати на многе одлуке у наредном периоду.

Ударно! Француска улази у рат: Војска се распоређује на граници Румуније и Украјине

Извор: Вечење Новости 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА