Најновије

ОБРАДОВИЋ ЈЕДНУ СТВАР НЕ ТРПИ! Због овога играче шаље на клупу

Први гост новог пројекта Евролиге серијала "Еуролеагуе Мастерминдс" био је Жељко Обрадовић, тренер Партизана.

Логично, да је било другачије било би изненађење. Најтрофејнији европски тренер свих времена, освајач девет Евролига, човек који је каријеру почео пре 30 година и дан данас на врху. Како? О томе је причао за Еврлигу.

- Постао сам тренер 1991. године, а сада је 2024. То  је дуг период и кошарка се много променила. Волим да мој тим искористи своје квалитете и да игра паметно. Морате да се прилагодите, да мислите о свему. Практично, мали детаљи праве разлику, по мом мишљењу - рекао је на почетку разговора тренер Жељко Обрадовић. 

Посебно истиче једну личност - Александра Николића, чувеног Професора, од кога је много научио.

- За мене је била велика шанса да радим са мојим професором Александром Николићем. Он је много пажње обраћао на детаље, вероватно је због њега и мени много стало до детаља.
Тренер црно-белих је потом објаснио шта му је изузетно важно у тренерском послу и шта га нервира највише код играча.

- Битно је како ће твоји играчи реаговати на тренингу, јер је тренинг увек веома, веома битан. Ако радите добро на тренингу, бићете добри и на утакмици. Мрзим тренинге на којима мој тим није концентрисан. Ако видим да један или два играча нису концентрисани, боље их је ставити на клупу него наставити са њима. Ако желите да будете тренер, морате доста мислити, да гледате ваше играче.  Оно што тражим од својих играча је да увек преносе лопте много брже, да имају макар 20 секунди да креирају напад. После долазе једноставне ствари. Сваки дан је шанса да научите нешто ново и да будете бољи. Мислим да је велика привилегија да радите нешто што волите у животу. А ја кошарку волим. Ја сам веома срећан због тога што се бавим нечим што толико волим - истако је најтрофенији европски тренер, који се са Партизаном бори за пласман у плеј-ин Евролиге.

Црно-бели су на деоби десетог места на табели Евролиге са Олимпијом, Валенсијом и Ефесом, сви имају скор 14-7.

ШОК ПОТЕЗ АМЕРИКЕ! Руси ужаснути, хитно стигао демарш из Москве

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА