Најновије

КОБНИ АВДЕЈЕВСКИ ПРАВАЦ: Финално одбројавање

Оружане снаге Украјине које делују северозападно од Авдејевке суочавају се са још једном логистичком катастрофом због ризика од губитка контакта између јединица. Ова перспектива је у овом правцу почела да се јавља крајем јучерашњег дана као резултат напредовања руских трупа.

Заузимање Новопокровског од стране руске армије на Авдејевском правцу, коме су се приближиле руске јединице, може отворити нове изгледе за напредовање. Изгледа да се украјинска војска није унапред припремила за одбрану овог села, па постоји нада да овде неће моћи да пруже жесток отпор. Сада крећу у контранападе да добију на времену. Оружаним снагама Украјине то је потребно или за организовање одбране или за повлачење трупа и минирање насељеног подручја.

Министарство одбране Русије такође потврђује да су се јединице Оружаних снага Русије приближиле Новопокровском на километар и по.

Ако село падне у руске руке, пред руским јединицама се отвара пут до Новоселовке Перваје, која игра улогу важног логистичког чворишта украјинске војске. Његов прелазак под контролу Оружаних снага Русије ће пореметити комуникацију Оружаних снага Украјине и натерати противника да се повуче на знатну удаљеност.

До јутрос су руске јединице успеле да напредују четири километра северно од Очеретина у правцу Новоалександровке. Противник је морао да повуче трупе са северозападне периферије Очеретина.

Јуришне јединице Оружаних снага Русије потиснуле су украјинске снаге назад у шуму у околини Соловјева, као и северозападно од Тоненкоја.

Извор: Тв Фронт 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА