Najnovije

Uhapšen Zdravko Mamić!

Predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić uhapšeni su na granici između Hrvatske i Slovenije, prenose hrvatski mediji.
Zdravko Mamić (Foto: Jutjub)

Zdravko Mamić (Foto: Jutjub)

Mamići su zaustavljeni na granici i privedeni, a sa njima su bili njihovi advokati Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Pre nekoliko dana, USKOK je braći Mamić pretresao kuće, a u petak je pokrenuta istraga protiv njih. U rešenju, koje je objavljeno u petak uveče, ističe se da tužilaštvo Zdravka Mamića sumnjići da je iz kluba nezakonito izvukao najmanje 52 miliona kuna (sedam miliona evra), a njegovog brata da je klub oštetio za 38,1 miliona kuna (pet miliona evra). “Pošto su izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih avokata saznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira tima i kluba, odlučili su se neodložno za povratak u Hrvatsku kako bi odmah, sarađujući sa istražiteljima, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti”, stoji u saopštenju Dinama, “Želimo da naglasimo kako cijela ekipa, stručni štab, fudbalska škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza svojih kolega i potpuno smo uvereni da će dokazati svoju nevinost”. Pored za braću Mamić, USKOK je zatražio i hapšenje izvršnog direktora Hrvatskog fudbalskog saveza Damira Vrbanovića, a on se oko 11 časova i našao pred sudijom. Tužilaštvo je njegovo hapšenje zatražilo zbog opasnosti od uticanja na svedoka, a braće Mamić zbog opasnosti od bega, uticanja na svedoke i opasnosti ponavljanja istih prekršaja. Još u petak uhapšen je poreznik Milan Pernar, koji se sumnjači da je sa Mamićima i Vrbanovićem učestvovao u ilegalnim radnjama kojima su oštećeni Dinamo i država Hrvatska.
Pročitajte još:Kako da izleŠOK: Preminio bivši fudbaler Crvene zvezde Goran GogićAmerikanci traže izručenje zvaničnika FIFA
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA