Najnovije

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Na vlasti u Crnoj Gori oni koji sebe obogotvoruju!

ŠAVNIK - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je, na obeležavanju 1.000 godina postojanja manastira Bijela kod Šavnika, da su na vlasti vladari koji sebe i svoju državu i nezavisnost obogotvoruju i istakao da ako za 1.000 godina Crna Gora nije imala identitet, onda je bolje da je nije ni bilo.

Mitropolit Amfilohije (Foto: JuTjub)

Ne možemo mi da stvaramo taj i takav identitet. Nije to identitet u koji je svoju krv ugradio Sveti Jovan Vladimir. To je bratoubilački identitet. Ova Crna Gora je rođena u Brozovom Jajcu, ona je obezbožena, protiv duše i carstva nebeskog gradi svoju moć i slavu, a sve što je građeno protiv boga i crkve božje, u istoriji je prolazno, kazao je mitropolit SPC, prenosi RTCG.
On je ponovio da moćna Evropa vara i obmanjuje da bi zagospodarila zemljom, ljudskim dušama i izagnala boga iz ljudske duše i ljudskih srca.
Onda nađe takve koji su se odrekli boga, da oni slugaranski, u ime neke nezavisnosti, krenu u zemlju nedođiju, kazao je Amfilohije.
On je upitao kakvu nezavisnost slave oni koji su prodali Kosovo i Svetog Jovana Vladimira.
Na vlasti su vladari koji sebe i svoju državu i nezavisnost obogotvoruju i još kažu kako su stvorili okvire Crne Gore nezavisnošću i da te okvire treba da ispune novim identitetom, rekao je Amfilohije, prenosi Fonet.
Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA