Najnovije

KNJIGA KOJA DVA VEKA NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM: Da li će misterija biti rešena?

Pre gotovo dva veka, iz pera najmlađe sestre Bronte potekla je nezaboravna priča o ženi koja se nepokolebljivo bori za svoju samostalnost, kršeći sve društvene norme. "Stanarka napuštenog zamka" je roman koji iz godine u godinu ne gubi na interesovanju čitalaca, već naprotiv, ovo delo postalo je vid kulta koji mora da ima svaka biblioteka.

"Stanarka napuštenog zamka" (Foto: Pravda)

Ko je ta predivna gospa u crnom koja se uselila u oronuli zamak Vajldfel? Tajanstvena žena koja živi tamo sa sinčićem i starom služavkom, da li je zaista mlada udovica kao što se predstavlja?
Iz spokojne, mirne uljudnosti Helen Grejam zrači neka hladnoća, svi su to primetili, a njena prošlost obavijena je velom misterije. Radoznali susedi na sve načine pokušavaju da otkriju ko je ona i odakle je, ali ne uspevaju da izmame zadovoljavajući odgovor ili bar uzgrednu opasku. Gospođa Grejam jedva da je učtiva prema njima i raspoloženija je da im kaže ’zbogom’ nego ’dobar dan’. Lepa usamljenica dane provodi tako što slika i brine se o malom Arturu – možda i previše revnosno, neko bi mogao da kaže. Prisustvo žene koja se odnosi prema njemu sa neobičnom ravnodušnošću privlači pažnju i Gilbertu Makramu, mlađanom zemljoposedniku strastveno posvećenom svojim imanjima i udvaranju gracioznim mladim damama. Iako Helen deluje kao da je nepoverljiva i prezriva prema čitavom muškom rodu, on uspeva da pridobije njenu naklonost i razvije duboko prijateljstvo sa njom.
Međutim, Helenina uzdržanost pokreće zlobne glasine i ogovaranja, tako svojstvene ljudskom rodu, pa će čak i Gilbert početi da sumnja. Tek kada mu ona poveri svoj dnevnik, na površinu će isplivati detalji mučne prošlosti koju je ostavila za sobom. Izvor: Pravda/Marija Gojković

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA