Najnovije

HAKOVAN EPL: Može otkup i u Bitkoinima

Navodno, 7. aprila će biti izbrisano preko 200 miliona klaud naloga korisnika Epl uređaja.
Hakerska grupa iz Turske tvrdi da ima pristup za preko 300 miliona naloga koje će izbrisati 7. aprila, objavili su na Tviteru. Grupa zahteva otkup od 75.000 dolara u "Bitkoin" ili nekoj drugoj kript valuti, a prihvataju i 100.000 dolara u vidu neobeleženih Epl AjTjuns poklon kartica.
IT portali objavili su da su hakeri kontaktirali sajt "Motherboard" s dokazima koji uključuju video, snimke ekrana i djelove mejlova u kojima su vršili prepisku sa Epl tehničkim osobljem, kako bi potvrdili svoju priču.
Kratak video snimak, koji je objavljen na Jutjub mreži, navodno, prikazuje kako hakeri prolaze kroz desetine naloga do kojih su došli hakovanjem. Epl je odbio da komentariše ovaj slučaj, ali su izvori upućeni u priču odali da je kompanija zapretila hakerima da celu stvar dalje prosleđuje policiji i sudstvu.
Ova hakerska grupa ubrzo nakon što se objavila priča pokrenula je Tviter nalog i otvorila posebnu mejl adresu za komunikaciju sa novinarima, kako bi mogli da prošire svoju priču što dalje. Dok se u stranim IT medijima barata brojkom od 300 do čak 600 miliona hakovanih naloga, hakeri tvrde da će 7. aprila obrisati 200 miliona naloga.
Da li će se brisanje naloga zaista desiti ostaje nam da vidimo, 7. april samo što nije, a do tada će sigurno biti novih vesti o ovome.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA