Najnovije

Epl patent pretvara vaš Ajfon u laptop

Želite da obradite Vaše fotografije sa telefona na laptopu za Fejsbuk ili Instagram bez prenosa podataka. U budućnosti to može biti ”lud” novi način da to možete da uradite. Epl je patentirao novi “dodatak” koji transformiše mobilni telefon u laptop.

Najnoviji Epl patent pretvara AjFon u laptop

Podnesen u septembru 2016, a objavljen 23. marta, 2017. godine, je patent pod nazivom "elektronska oprema uređaja.”
"Sadašnja prijava opisuje različite realizacije sistema i metoda za obezbeđivanje unutrašnje komponente za prenosive računare uređaje koji imaju tanak profil," piše Epl dizajner proizvoda Bret V. Degner. "Tačnije, ova prijava opisuje elektronski uređaj kao dodatnu opremu na raspolaganju da produži i proširi korisnost prenosive računare uređaja."
Dakle, osnovna ideja je da mobilni telefon bude "prenosivi računar uređaj" svako sada nosi telefon se sobom, pa zašto mu ne dozvoliti da se pretvori u laptop kompjuter kad god se ukaže potreba? Tada će ljudi kupi samo jedan uređaj (AjFon) i dodatnu opremu (laptop dok) umesto da odvojeno kupuju mobilni telefon i laptop.
Za neformalne fotografe koji koriste svoje AjFon kao primarnu kameru, ovaj novi izum bi pretvorio kameru, mobilni telefon, i laptop u jedan sistem.

Ovde su dve ilustracije patenta koji pokazuju kako bi AjFon ubacili u prostor gde je tačpad na MekBuku, pretvaranjem telefona u tačpad laptopa (i pokretanjem operativnog sistema i sistem datoteka sa telefona):
Možda će AjFon i pribor laptopa u kombinacija izgledati otprilike ovako...

Dok bi funkcije procesora i skladištenje podataka podešavalo sa AjFona, laptop može da obezbedi podršku u drugim oblastima - Epl sugeriše da može da obezbedi grafički procesor i druge resurse koji "podržavaju funkcije prenosnog računarskih uređaja."

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA