Najnovije

MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR „PEP 2017“: Četvrta uzastopna pobeda Marka Nenezića (FOTO)

Posle lošeg starta, poraza u prvom kolu od Damljanovića i remija u drugom sa Čolovićem, Marko Nenezić (Jelica PEP) je zabeležio četiri vezane pobede i sa 4,5 poena iz 6 partija istakao ozbiljnu kandidaturu za velemajstorsku normu. Danas je slavio u partiji sa velemajstorom Aleksandrom Kovačevićem.

Turnir u šahu (Foto: Pravda)

Neprospavana noć usled problema sa iznenadnom zuboboljom ostavila je posledice na igru Miloša Roganovića koji je prvi deo turnira igrao u odličnoj formi.

U partiji koju je igrao sa Bahadir Ozenom (Turska), u izglednijoj poziciji za njega, napravio je grub previd nakon čega nije bilo spasa.

Ukoliko se ova neočekivana „povreda“ zaleči Roganović ima priliku da u poslednja četiri kola pokuša da ostvari rezultat koji će mu automatski doneti titulu velemajstora.

Proradio je i Vuk Đorđević (Jelica PEP). Bio je bolji od Dušana Čolovića (Mladost – Lučani).

Slavilio su i Luka Drašković (Crna Gora) protiv Alp Tune (Turska), Milan Draško (Crna Gora) protiv Mihajla Radovanovića (Jelica PEP), Jadranko Plenča (Hrvatska) protiv Nikole Potpare (Crna Gora) i Boban Bogosavljević (Jelica PEP) protiv Jovane Erić (Jelica PEP).

U partijama do golih kraljeva remizirali su Branko Damljanović i Deniz Ozen (Turska), Ivan Martić (ŠK Beograd) i Adela Velikić (Jelica PEP).

Jedini brz remi u današnjem kolu sklopili su Milovan Ratković (Elemir) i Boris Markoja (Slovenija). Ratković ima četiri poena i dovoljna su mu još dva da bi osvojio intermajstorsku normu.

Rezultati šestog kola:

Sutra je na programu sedmo kolo. Partije počinju od 17.00 sati i mogu se pratiti putem intereneta na zvaničnom veb sajtu turnira – Večiti šah (www.perpetualcheck.com). Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA