Najnovije

SRAMOTA! Evroliga hoće da izbaci Zvezdu da bi progurala Darušafaku u Top 8!

Košarkaši Crvene zvezde moraće narednog petka u Istanbulu da budu jači od Darušafake, ali verovatno i od sudijskih nepravdi! Crveno-beli su pre dve nedelje oštećeni u duelu sa Olimpijakosom, a u četvrtak su sudije pomogle Darušafaki u duelu sa Bambergom, pa se stiče utisak da čelnici Evrolige guraju Turke u top 8!

Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Darušafaka (foto: Jutjub printskrin)

Zvezda mora da pobedi Darušafaku u gostima ako želi u četvrtfinale, i to zato što je turski tim uz pomoć arbitara slavio u Nemačkoj posle produžetka (99:97).
- Postalo je malo dosadno davati komentare posle ovakvih utakmica. Šta mogu da kažem? Ništa. Ko god prati košarku, sve je video. Svi su videli šta se desilo ovde, usred Evrope - istakao je Trinkijeri.
Italijanski trener je pred duel sa Turcima u više navrata istakao je Zvezda zaslužila da prođe dalje i da će njegovi izabranici sve uraditi kako bi pomogli crveno-belima. Međutim, to na kraju nije uspeo.
- Dali smo maksimum, nisam mogao da tražim više od svojih igrača. Postoje stvari sa kojima se jednostavno ne možete izboriti, kao što je to sad bio slučaj - istakao je Trinkijeri.
Razočaran zbog poraza Bamberga bio je i direktor Crvene zvezde Davor Ristović. On je na društvenoj mreži Tviter napisao da su sudije otvoreno pomagale Darušafaki.
- Sramno! Kada Nemci zvižde sudijama, onda je sve jasno. Ovo nema više veze sa košarkom - napisao je Ristović.
Navijači Crvene zvezde su burno ispratili duel između Bamberga i Darušafake u okviru 29. kola Evrolige. "Delije" su, nezadovoljne suđenjem, posle meča ostavljale uvredljive poruke čelnicima elitnog takmičenja na društvenim mrežama.
- Poruka iz Bamberga je jasna, nema top 8 za Crvenu zvezdu. Možemo da igramo i najbolju košarku na svetu, mora da se zna ko vam je gazda. Srami se, Evroligo - bili su samo neki od komentara.
To što Evroliga na sve načine pokušava da progura turski tim u četvrtfinale ne treba da čudi. Naime, generalni pokrovitelj Darušafake, holding kompanija "Doguš", jedan je od najvećih sponzora Evrolige.
Klub iz Istanbula igra u evropskoj eliti zahvaljujući specijalnoj pozivnici koju je dobio od organizatora. To je, naravno, bio deo dogovora "Doguša" i Evrolige. I na kraju, zvanično ime takmičenja u kom se Zvezda i Darušafaka bore za preostalo mesto u četvrtfinalu je - "Turkiš erlajns Evroliga"...
"Doguš" je treći najveći konglomerat u Turskoj i vlasnik je čak 250 firmi, među kojima su neke od najvećih turskih banaka, građevinske i turističke kompanije, medijske kuće, predstavništva najpoznatijih automobilskih brendova sveta... Gazda "Doguša" i praktično prvi čovek Darušafake je Ferit Šahenk, najbogatiji čovek u Turskoj. NJegova imovina procenjuje se na 2,4 milijarde dolara. Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA