Najnovije

POSLANICI STRAHUJU OD DEMONSTRANATA: Sa oklopima dolazimo u Skupštinu!

Skupština Srbije nastavlja sa radom nakon pauze koju je 1. marta odredila predsednica Maja Gojković.

Skupština Srbije (foto Jutjub)

Budući da je najavljena radikalizacija protesta koji se odigravaju upravo ispred Parlamenta, poslanici tvrde da se ne plaše da odu na posao. Dok pojedini podržavaju demonstrante, drugi kroz šalu tvrde da imaju spremne oklope za samoodbranu.
- Ne bojim se ja ničega, pa ni toga da će nam neko upasti u Skupštinu. Ne znam šta će se dešavati, ali ja idem s verom u boga, za otadžbinu i srpstvo - kazao je vođa radikala Vojislav Šešelj.
Poslanik vladajuće koalicije Marijan Rističević otkrio je na koji način se pripremio za današnji dan i mogući susret sa demonstrantima.
- Video sam neki oklop u Novom Sadu, pa reko ne znam da li da to obučemo i dođemo kao oklopni konjanici na posao. Najavljena je radikalizacija, verujem da će demonstranti pokušati da proizvedu haos, ali za to nemaju nikakv razlog. Tu jedna grupa obesnih želi da iskoristi socijalne nevolje određenih grupacija ljudi koje su baš oni uvalili u probleme zbog pljački i privatizacija. Odeća kaoju nose od demonstranata vredi kao jedan osrednji traktor, a vratili se sa Briona, Menthetna i sada bi da radikalizuju proteste, potpuno su spremni, ali država treba da se obračuna sa njima - tvrdi on.
Lider Dveri Boško Obradović navodi da će se njegovi poslanici vratiti u skupštinske klupe i nastaviti tamo gde su stali pre ukidanja rada Skupštine od strane Maje Gojković Preletačević, kao prava opozicija ovoj vlasti.
- Dokle god imamo mogućnost da govorimo i opoziciono nastupamo za skupštinskom govornicom - to ne smemo da propuštamo. Studenti, omladina i građanstvo protestuju ispred Skupštine, a mi protestujemo u Skupštini - tako će vlast imati pritisak i spolja i iznutra, i to neće moći da izdrži - istakao je Obradović.
Prvi radni dan ovog proleća neće propustiti ni poslanik DS-a Radoslav Milojičić Kena.
- Svako ima prava da izražava svoje stavove kako misli da treba, nemam razloga da se plašim bilo koga i bilo čega - kazao je on.
Na zasedanje dolazi i poslanica Sanda Rašković Ivić i tvrdi da se ne plaši protesta pred Skupštinom.
- Protesti su mirni i opravdani. I sama sam veoma često bila na protestima, smatrajući da mi je kao profesorki mesto sa studentima - kazala je ona.

Radulović: Ne plašimo se!

Lider DJB Saša Radulović je za “Alo!” kazao da će njegovi poslanici prisustvovati sednici Skupštine.
- Podneli smo predlog za smenu predsednice Skupštine Maje Gojković i očekujemo da se naš predlog nađe na dnevnom redu zasedanja. Ne osećamo nikakav strah. Demonstracije ispred Skupštine su legitiman način pokazivanja nezadovoljstva postojećim stanjem u državi - kazao je on.
Srpska napredna stranka insistira da budući premijer Srbije bude izabran iz redova njihove stranke ili da bude predložen u ime SNS kao najveće partije u vlasti. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA