Najnovije

ASAD KREĆE NA "SRCE SIRIJE": Ogroman napredak u neočekivanom jurišu Sirijske armije! (MAPA)

Iako su gotovo svi resursi Sirijske arapske armijE (SAA) i njenih saveznika trenutno usmereni na frontove istočnog Damaska, severa pokrajine Hama i odbranu južne pokrajinske prestonice Daraje, snage lojalne vladi Bašara al Asada ipak pronalaze načine da zabeleže velike pobede i na manjim bojištima.

Snage nacionalne odbrane u Hami (Foto: Fejsbuk, Pravda)

Borci Sirijske arapske armije i Snaga nacionalne odbrane izvršile su danas snažan udar na položaje Islamske države na severu pokrajine Homs, zauzevši pritom veću oblast u tom području. U iznenadnom jurišu koji je započeo u ranim jutarnjim satima, a zaustavio se tokom večeri, oslobođeno je čak šest sela i dve važne strateške tačke - brda Al Ajalam i Triks.


Mapa: PetoLucem
Zauzimanje ova dva brda daje vladinim snagama realne šanse da očiste preostalo područje pod kontrolom Islamske Države u ovom delu pokrajine Homs i započnu ofanzivu na bastion terorističke organizacije u "srcu Sirije". Ovaj deo centralne Sirije, koji je pod kontrolom terorista Islamske države pune dve godine, veliki je "trn u oku" SAA, koja bi njegovim oslobođenjem bila u mogućnosti da poveže svoje operacije u Alepu, Hami i Homsu i otvori sebi put za prodor prema Raki.

SAA je danas načinila novi veliki iskorak u borbama na istoku Damaska, a više o tome saznajte OVDE.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

400 džihadista napustilo je danas deo enklave na severozapadu provincije Homs:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA