Najnovije

DESETKOVALI IH RUSKI AVIONI: Američki džihadisti pokušali kontraofanzivu na putu Damask-Bagdad! (VIDEO/MAPA)

DŽihatistička koalicija, tzv Slobodna sirijska armija (SSA), koja se na jugu Sirije bori pod pokroviteljstvom Pentagona, pokušala je da izvrši kontranapad na položaje Sirijske arapske armije (SAA) i njenih saveznika na putu Damask-Bagdad.

Ruski avioni rešavaju stvar (Ilustracija: Pravda)

Kontraofanziva u dubinama Sirijske pustinje, kojoj su džihadisti čak nadenuli i ime "Zemlja je naša", započela je snažnim udarom "Grad" raketa i teške artiljerije po položajima SAA u blizini Zaza Trougla. U ovim napadima koji su se dogodili trokom protekle noći naneti su veći gubici sirijskim snagama, koje su bile primoprane i na taktičko povlačenje do okončanja artiljerijsko-raketnih dejstava neprijatelja. Kako navodi određeni broj džihadističkih medija, salafistički pokreti koji se bore pod zastavom SSA na jugu Sirije, specijalno za ovu operaciju, dobili su značajnu podršku u savremenom naoružanju i logistici, ne samo od SAD-a, već i od velikog broja drugih zemalja. Drugi opozicioni mediji, sa druge strane, tvrde da SAD i saveznici ne podržavaju ovakve "jednostrane" poteze svojih saveznika. Ipak, iako su požurili da objave o povlačenju sirijskih regularnih snaga i njihovih saveznika sa Trougla Zaze, džihadisti nisu uspeli i da ih zauzmu, pošto su ih na putu ka kontrolnim tačkama dočekali avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije. Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došli iranski mediji, sirijska i ruska avijacija nanele su strašan udarac borcima SSA, i to ne samo jedinicama koje su krenule u osvajanje Trougla, već i artiljerijskim i raketnim položajima sa kojih je napad pokrenut.

Tokom prethodnih dana američki avioni bacali su letke iznad sirijskih snaga sa apelom da ne nastavljaju svoj put prema graničnom prelazu Al Tanf. Sirijska komanda je odlučila da ignoriše ovo upozorenje. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski helikopteri love džihadiste u dubinama Sirijske pustinje
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA