Najnovije

PUTIN SPREMA OPASAN GENETSKI INŽENJERING: Okupio mlade naučnike, Zapad se trese zbog ovih njegovih reči!

"Samo tokom poslednje dve godine otvoreno je skoro 80 vrhunskih laboratorija na Univerzitetima i u istrivačkim centrima. Sada ih ima 236 u Rusiji. NJima upravljaju zaista dobri, eminentni i vanserijski istraživači", rekao je Vladimir Putin tokom posete Sočiju, gde se sastao sa odabranim naučnicima čija istraživanja stipendira država.

Vladimir Putin (Foto: Kremlin. ru)

Predsednički program je lansirala Ruska fondacija za nauku. NJegov glavni cilj je da pomogne mladim naučnicima da iskažu svoj puni potencijal, oforme timove i implementiraju dugogodišnje projekte. Putin je istakao kao jedan od prioriteta u ruskoj nauci i tehnologiji "strateške inovacione izazove".

Putin je naročito istakao genetska istraživanja. "Mladi ljudi organizuju istraživačke grupe i rade u perspektivnim novim poljima, pre svega u onim koja su vezana za kvalitet života, kao što su pitanja životne sredine i medicine. "Federalni istraživački program za istraživanje genetskih tehnologija 2019-2027" bi mogao da ima naročiti napredak", naglasio je ruski predsednik.

Već ove godine biće otvoreni prvi naučni i obrazovni centri u Belgorodu, Kemerovu, Nižnjem Novgorodu, Permu i Tjumenju. Putin je naglasio i da će se razvoj "mega-naučnih centara" nastaviti, te izrazio nadu da će ovo biti "intelektualni magnet" ne samo za istraživače iz Rusije, već i iz drugih zemalja.

Pročitajte OVDE koga to Putin šalje u Beograd i zašto.

Izvor: kremlin. ru

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA