Najnovije

AMERIKA PROTIV DEMOKRATIJE: Referendum nije dobar ako ga organizuje Rusija

SAD ne priznaju ulazak ukrajinskih teritorija u sastav Rusije, takav gest bi ozbiljno zakomplikovao izglede za diplomatsko rešenje, rekao je visoki vladin zvaničnik, prenose RIA Novosti.

Amerika i Rusija )Ilustracija: Pravda)

Američki zvaničnik se fokusirao na to da Vašington ne priznaje prisajedinjenje Donbasa Rusiji i odbacuje rezultate mogućeg referenduma. Istovremeno je istakao da je ulazak ukrajinskih teritorija u sastav Rusije u suprotnosti sa Poveljom Ujedinjenih nacija (UN).

„Reagovaćemo brzo i oštro“, zapretio je zvaničnik, predviđajući reakciju SAD na svaki takav referendum. Obraćajući se novinarima, zvaničnik je kazao da američki obaveštajci vide potvrdu da se Moskva sprema da održi referendum o pripajanju Hersona, kao i Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR).

„Očekujemo da Rusija manipuliše rezultatima kako bi lažno tvrdila da ljudi iz Ukrajine žele da se pridruže Rusiji“, rekao je on, tvrdeći da građani Ukrajine ne žele da se pridruže i da bilo kakve tvrdnje o suprotnom nisu tačne. S tim u vezi, on je takođe naglasio da referendumi održani uz učešće Rusije „neće biti fer i pošteni“.

Ranije je šef Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin najavio datum za određivanje datuma referenduma o priključenju Rusiji. Pre toga je o datumu referenduma govorio načelnik Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki. Prema njegovim rečima, to je planirano za prvu polovinu jeseni.

U Hersonskoj oblasti su 4. avgusta potvrđeni planovi za održavanje referenduma o priključenju Rusiji.

Kako će Rusija izgledati posle referenduma u Donbasu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA