Najnovije

PROTEST NEĆE UTIHNUTI! Beograd ponovo na nogama

Protest "Srbija protiv nasilja", 13. po redu u Beogradu, održava se ove subote u centru prestonice. Građani su se okupili u 20.00 časova, a nakon obraćanja Smiljana Banjca, sportskog komentatora, krenuli su u šetnju do zgrade Republičkog javnog tužilaštva na čelu sa Zagorkom Dolovac.

A tačno u 20.00 časova, kada je bio zakazan protest protiv nasilja, saobraćaj ispred Skupštine bio je blokiran u oba smera.

Okupljeni na protestu protiv nasilja nosili su razne transparente, na kojima je, između ostalog, pisalo: „Student je čudno voće“, „Protiv lopovskog zakona o konverziji“, „Tužio bih tužilaštvo, ali ne znam. ko“, „Mačko, smiri se, ja lajem“ na Vulina“.

Na početku protesta održan je minut ćutanja za doktora veterinarske medicine iz Bogatića dr Borisa Dražića, koji je preminuo od posledica zadobijenih povreda dok je branio prijatelja od trojice nasilnika.

Potom se okupljenima obratio Smiljan Banjac, sportski komentator i novinar, rekavši da protesti neće prestati.

- Na veliko žaljenje svih onih koji bi želeli da protesti utihnu, jasna poruka sa ovog mesta je da do toga neće doći. Zato bih vas zamolio da prestanete da nas brojite i da nas namerno delite – rekao je Banjac na početku protesta.

Nakon njegovog govora krenula je protestna šetnja.

ŠAMARČINA ZELENSKOM IZ BERLINA - Kijev će sada biti šokiran

Trasa ovog protesta je ujedno i najkraća do sada, jer su građani krenuli u protestnu šetnju Ulicom kneza Miloša, zatim će skrenuti u Nemanjinu, a potom stići do konačnog odredišta - zgrade Republičkog javnog tužilaštva.

Prilika je to da se građani obrate Zagorki Dolovac, koja je godinama ćutala o svim poslovima u koje su uključeni predstavnici vlasti.

Ali ovaj skup, 13. po redu, prilika je da građani kažu režimu da neće odustati od ispunjavanja svojih zahteva. Podsećanja radi, to su: smena ministra unutrašnjih poslova Bratislave Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, zatim oduzimanje nacionalnih frekvencija Pinku i Hepi, ukidanje rijaliti programa, smena REM-a i rukovodstva RTS.

PUTIN ZAGRMEO! Hoćete mir? Pa sve ste zaboravili - poruka SAD i zapadu

Izvor: Direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA