Najnovije

SNIMAK MISTERIOZNOG OBJEKTA IZNAD RATNE ZONE! UKRAJINCI U ŠOKU: Šta je ovo i zašto se ne pomera?

U ratnoj zoni, ukrajinska vojska je navodno snimila neidentifikovani leteći objekat u obliku diska, a snimak je objavio Dejl Mejl.

Na snimku se čuju reakcije ljudi iz ukrajinskog 406. bataljona koji su posmatrali neobično miran NLO kako lebdi iznad njihove ratne zone- „Koji je ovo k***c?! Zašto se ne pomera?!“.

Iako su veličina, visina i oblik objekta ostali misterija, procenjeno je da bi mogao biti velika letelica udaljena gotovo 50 kilometara, s obzirom na visinu drona koji je snimio snimak.

Jezivi snimak je zabeležio 406. bataljon ranije ovog meseca, koristeći jedan od 300 dronova s ‘toplinskim vidom’ koje koriste ukrajinske oružane snage u odbrani od ruskih napada. Na osnovu termalnih procena drona, objekat je bio topliji od svoje okoline, ali ključni detalji još uvek nisu poznati.

Portparol kompanije DJI, koja proizvodi dronove Mavic, izjavio je da ne može objasniti tačno šta je na snimku. Priznao je da je tokom snimanja došlo do tehničkog kvara jer se na dronu videla poruka o grešci.

Ovo je samo poslednji slučaj NLO-a na ukrajinskom tlu, ali podstiče nagađanja o misteriji u vazduhu i dodaje težinu iskazima vojnih svedoka koji su videli kako takav objekat onesposobljava nuklearno oružje.

Na snimku se čuje kako vojnici raspravljaju o tome kako objekat mirno stoji na mestu, govoreći na ukrajinskom jeziku, a sadržaj razgovora potvrdili su i nekoliko prevodilaca koji su pogledali snimak.

Misteriozni objekat u vazduhu, iako još uvek neidentifikovan, veoma podseća na ‘Bagdadski fantom‘: cilindrični objekat koji je primećen nad Irakom u maju 2022. godine pomoću infracrvene toplinske kamere bespilotne letelice američkih snaga Reaper.

„Šta misliš, zašto ne može ispaliti projektile na nas?“, upitao je jedan član 406. bataljona na snimku. Usledile su psovke i pitanja zašto se ne miče i o čemu se uopšte radi.

Neki online skeptici su dali svoje mišljenje o snimku iz ratne zone koji traje 17 sekundi, a neki kažu da se radi o fenomenu fatamorgane.

To se dešava kada viši sloj toplog vazduha i niži sloj hladnog vazduha stvaraju atmosferski kanal koji lomi ili zakrivljuje svetlost, stvarajući refleksije u vazduhu.

„Ovo bi mogla biti samo optička iluzija“, sugerisao je jedan korisnik Reddita.

Iako se fatamorgana može videti kako nad kopnom tako i nad morem, stručnjaci za bezbednost vazdušnog saobraćaja kažu da je retkost videti primer tako statičnog i nepomičnog fenomena kao što je NLO koji je primećen iznad Ukrajine.

„Fatamorgana se često brzo menja. Privid se sastoji od nekoliko obrnutih i uspravnih slika koje su naslagane jedna na drugu.“

„Da li su ovi operateri dronova, koji svaki dan upravljaju tim stvarima i čiji životi ovise o tome, toliko glupi da su pomislili da je brod na vodi zapravo NLO?“, pita se jedan korisnik Reddita.

Viđanja NLO-a bila su česta u haotičnom sukobu u Ukrajini, posebno zbog toga što je radi strateške prednosti bilo dosta dezinformisanja.

ZAPAD U PANICI: Rusija testirala nuklearni projektil

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA