Najnovije

DODIK: Oni koji pokreću rezoluciju o Srebrenici rizikuju celu BiH i njen opstanak (VIDEO)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ambasador BiH pri UN Zlatko Lagumdžija i njegovi pokrovitelji iz Sarajeva eventualnim pokretanjem usvajanja nove rezolucije o Srebrenici rizikuju celu BiH i njen opstanak.

Foto: Predsedništvo RS

Dodik je poručio da ne može neko ko je zajednički ambasador na nivou UN da radi unilateralno i da nema nikakve obaveze prema organima u BiH, prenela je Srna.

"Jedini organ koji vodi spoljnu politiku je Predsedništvo i ima procedura za to. Ako su mislili da to `gurnu` trebali su to da stave u proceduru. Oni znaju da to ne može da prođe i da je to potpuno nezakonita priča", rekao je Dodik novinarima u Tesliću povodom navoda da bošnjački deo misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici.

Prema njegovim rečima, da je to pitanje stavljeno u proceduru, onda bi srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović stavila veto, došlo bi u Narodnu skupštinu Republike Srpske i ne bi postojao dokument.

Dodik je rekao da je sve ovo drugo - ilegalno.

"U Srebrenici se nije desio genocid. Da se desio ne bi oni imali patološku potrebu da stalno govore samo o tome. Desio se zločin i za taj zločin su odgovarali gotovo svi Srbi. Koga god su se sjetili, oni su ga zatvorili i osudili", naveo je Dodik.

On je upitao a gde je Naser Orić i drugi koji su činili zločine nad Srbima?

"Bilo je pametnije da se vodi rasprava o tome nego da to ovako čine. Lagumdžija i njegovi pokrovitelji iz Sarajeva mnogo rizikuju. Sama pojava tog pitanja još jednom rizikuje mnogo stvari u BiH", rekao je Dodik.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA