Najnovije

NEMA MIRA: Preko 40 ciljeva gađano u Gazi - Iran preti opet!

Iranski predsednik Ebrahim Raisi ponovo je danas upozorio da bi "najmanji napad" Izraela doneo "masovnu i oštru" reakciju, jer se region priprema za potencijalnu izraelsku odmazdu nakon iranskog napada tokom vikenda.

Izraelske vazduhoplovne snage pogodile su više od 40 ciljeva u Pojasu Gaze tokom prethodnog dana, uključujući raketne bacače pripremljene za napade na Izrael, saopštila je izraelska vojska (IDF).

Kako IDF tvrdi, pripremljeni raketni bacači uništeni su u centralnom delu Pojasa Gaze, gde je u toku operacija protiv Hamasa.

U toku operacije, na periferiji kampa Nuseirat, vojska navodi da su vojnici ubili brojne naoružane ljude i uništili lokacije koje su koristile terorističke grupe tokom proteklog dana, uključujući pozivanje na vazdušne napade.

Prema IDF-u, izveden je jedan vazdušni napad na ćeliju koja je upravljala naoružanim dronom.

Vojska takođe navodi da su trupe Nahal brigade koristile dron da ubiju jednog revolveraša, a drugog su ubili snajperskom vatrom.

Među drugim ciljevima koje su pogodili bili su podzemni raketni položaji, osmatračnice i druga infrastruktura, dodaje IDF.

Pročitajte OVDE o glasanju u Savetu Evrope 

Izvor: RTS 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA