Najnovije

MOSKVA: Glasanje za članstvo Prištine u Savetu Evrope ─ sramota!

Samoproglašeno Kosovo nije spremno za članstvo u Savetu Evrope, glasanje za pozivanje Kosova u članstvo je sramota za Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope (PS SE), saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Glasanje za podršku Kosovu je sramota za PS SE, koja je potvrdila svoju posvećenost obezvređivanju međunarodnih pravnih normi i rušenju temelja međudržavnih odnosa u Evropi“, istakla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u komentaru objavljenom na sajtu Ministarstva.

Napominje se da je samoproglašeno Kosovo potpuno nespremno za članstvo u Savetu Evrope i „nema pravo na to, jer se, prema povelji, u organizaciju primaju samo nezavisne države, što Kosovo nije“.

„Istovremeno, nije bilo jednoglasnosti među poslanicima. Mišljenja su bila podeljena čak i među delegacijama onih zemalja koje su svojevremeno priznale ‘nezavisnost’ Kosova. To ukazuje da na kontinentu još uvek postoje zdrave snage sposobne da se odupru nepromišljenim pristalicama ‘kosovskog projekta’ i njihovoj neprincipijelnoj politici“, zaključuje se u komentaru.

PSSE je ranije odobrila preporuku da se samoproglašeno Kosovo pozove u članstvo Saveta Evrope. Glasanje je obavljeno na plenarnom sastanku u Strazburu, odobrenje je usvojeno sa 131 glasom za, 29 protiv i 11 uzdržanih. Konačna odluka o članstvu ostaje na Komitetu ministara PS SE.

SPREČEN ATENTAT NA ZELENSKOG! Uhapšeni Poljak sa Rusima planirao likvidaciju ukrajinskog predsednika

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA