Najnovije

Ako nacrt ZSO ne bude poslat Ustavnom sudu, godinu dana ništa od članstva u SE?

Priština je u opasnosti da propusti da ove godine osvoji "ulaznicu" u Savet Evrope.

Ako nacrt ZSO ne bude poslat u prištinski Ustavni sud, postoji opasnost da se  glasanje o članstvu "Kosova" u Savetu Evrope odloži za godinu dana, kaže direktor Instituta za politička istraživanja "Kipred", LJuljzim Peci, a prenosi RTV 21.

Prema izvorima "Albanijan posta", to će biti uslov za Prištinu kako bi Komitet ministara Saveta Evrope, na sednici 16. i 17. maja, prihvatio tzv. Kosovo kao članicu te organizacije, odnosno da ga pozove u članstvo.

Peci je naglasio da je međunarodna zajednica dve godine zaredom tražila od Kosova da izradi nacrt za ZSO. Kada tako nešto nije urađeno, oni su sami napravili nacrt.

"Ne možemo da se oslobodimo političke i državne odgovornosti koju smo imali u stvaranju ZSO, a sada moramo da se suočimo sa političkom realnošću. Zemlje Kvinte su to saopštile premijeru, premijer zna. Još jednom ponavljam, ako nacrt sad ne bude poslat u Ustavni sud, koliko imam saznanja, glasanje će se odložiti za godinu dana. Za godinu dana sve može da se promeni. Bitno je šta gubimo u međuvremenu i koje druge prilike nam mogu ispasti iz ruku ako sada ne osvojimo Savet Evrope", rekao je Peci.

BORBA ZA ŽIVU GLAVU! Tri Ukrajinca preplivala Dnjepar i predala se Rusima (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA