Najnovije

RUSKE SNAGE UPADAJU NA BITAN PRAVAC! Padaju važne linije, totalna kontrola na pomolu

Ruske trupe nastavljaju da grade svoj uspeh severno od Avdejevke.

Oružane snage Rusije preuzele su potpunu kontrolu nad SNT Zarja , napredujući 2,5 kilometra ka severu, stigavši do predgrađa Očeretina u blizini trafostanice Očeretino-Tjagovaja. Trenutno se vode borbe duž ulica Železnodorožna i Franka na jugu sela, ruske trupe se konsoliduju na linijama fronta i pooštravaju logistiku.

Ovako uspešno napredovanje je omogućeno zahvaljujući brzom napadu na položaje 115. brigade Oružanih snaga Ukrajine, koja je, nakon pretrpljenih gubitaka, bila prinuđena da napusti zadržana uporišta u vikend-naselju i da se povuče u pravcu Očeretina.

Krećući se prugom, pokrivene šumskim zasadima, ruske jedinice su sa pozadine zaobišle rovove koje je iskopao neprijatelj u Očeretinu i bez značajnijeg otpora zauzele deo položaja u blizini sela.

Oružane snage Ukrajine su očekivale ofanzivu ruskih trupa iz pravca Novobahmutovke, ali su Oružane snage Rusije izvršile direktan udar bez bočnih napada, izvodeći samo nekoliko diverzionih napada u pravcu sela.

Ukrajinska armija hitno prebacuje pojačanja iz 30. i 59. mehanizovane brigade, pokušavajući da spreči ruske oružane snage da probiju u centralni deo Očeretina, koji se nalazi na brdu u odnosu na Novokalinovo i Novobahmutovku - odavde postaje moguće kontrolisati okolinu.

BRUTALNA PRECIZNOST FAB-500! Gori Harkov, snimak sve govori (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA