Najnovije

STOLTENBERG ODAO LOKACIJU NATO TRUPA U UKRAJINI: Svi čekaju odgovor Rusije

Države članice NATO-a imaju svoje vojnike stacionirane u ambasadama u Kijevu koji obavljaju savetodavne funkcije, rekao je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg za Em-Es-En-Bi-Si njuz.

Na pitanje šta misli o inicijativi za slanje trupa u pomoć kijevskom režimu, Stoltenberg uverava da nema planova za borbeno angažovanje NATO-a na ukrajinskoj teritoriji.
- Nemamo planova za bilo kakvo borbeno prisustvo, ali naravno, nekoliko NATO saveznika ima uniformisane muškarce i žene koji se nalaze u ambasadama kako bi davali savete - rekao je Stoltenberg.

Kako je naglasio, moraju se praviti razlike između "uniformisanih osoba koje mogu biti prisutne i prisustva borbenih snaga".

Ova izjava je usledila nakon što je portparol Pentagona general-major Pet Rajder rekao "Politiku" da SAD razmatraju raspoređivanje više savetnika u svojoj ambasadi u Kijevu. Prema njegovim rečima, oni ne bi učestvovali u borbama, već bi savetovali i podržavali ukrajinsku Vladu i vojsku.
Prema pisanju medija, osoblje bi moglo da ima zadatak da vodi logistiku i pomaže u održavanju sistema naoružanja koje isporučuje SAD.

Iako su francuski predsednik Emanuel Makron i nekoliko drugih evropskih lidera odbili da isključe mogućnost slanja trupa na teritoriju Ukrajine u budućnosti, blok je do sada tvrdio da nije direktan učesnik u sukobu.

HAOS NA GRANICAMA RUMUNIJE I MOLDAVIJE: Usledila žestoka reakcija službi

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA