Najnovije

"GRAD" SISTEMI GRUPE VOSTOK: Uništena uporišta OSU - tukli i danju i noću u dometu od 33 do 42 kilometra

Posade višecevnih raketnih sistema BM-21 Grad artiljerije kombinovane formacije Grupe trupa Vostok iz Zabajkalije izvele su raketne napade na uporišta Oružanih snaga Ukrajine (OSU) na jednom od odseka južnodonjeckog pravca specijalne vojne operacije.
BM-21 Grad / MO RF

BM-21 Grad / MO RF

Precizne udare na identifikovane neprijateljske ciljeve vršili su artiljerci, i danju i noću. Podaci objektivnog praćenja bespilotnih letelica potvrdili su gubitke neprijatelja u ljudstvu i opremi, a pokušaj rotacije jedinica Oružanih snaga Ukrajine je osujećen, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane RF.

MLRS Grad efikasno koriste artiljerci grupe trupa Vostok za nanošenje vatre na neprijateljske položaje i pružanje vatrene podrške dejstvima jurišnih jedinica. Svako borbeno vozilo nosi paket od 40 raketa sa dometom gađanja od 33 do 42 kilometra, u zavisnosti od vrste municije koja se koristi.

Nije noćna mora, nego java...

Za gađanje mete posadi je potrebno samo nekoliko minuta, nakon čega se ispaljuje paket od desetina granata kalibra 122 mm u pravcu neprijateljskih položaja. Rad stručnjaka odgovornih za tačnost i prilagođavanje vatre zaslužuje posebnu pažnju. O tome je detaljno govorio geometar posade MLRS sa pozivnim znakom „Java”, piše sajt MO RF.

„Ugradim kompas i orijentišem vozilo ka glavnom pravcu mete, dajem tačne uglove strelcu, a on već uperi Grad u metu“, rekao je operater sa nadimkom, tj. “pozivnim znakom” Java.

„Moj pradeda se borio, moja braća se sada bore ovde... A ja sam došao da pružim podršku našim vojnicima... Svi zadaci će biti završeni. Pobeda će biti naša!“, poručuje „Java“, stoji na sajtu ministarstva odbrane RF.

Pročitajte OVDE o najavljenoj eskalaciji na Bliskom istoku i “ulasku Irana u rat”

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA