Najnovije

DODIK: Pod Vojskom Republike Srpske odbranjena država

Dan kada je formirana Vojska Republike Srpske je jedan od važnijih datuma u našoj istoriji, poručio je predsednik Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je u ime građana i u svoje ime čestitao Dan Vojske Republike Srpske, 12. maj i poručio da je pod Vojskom Republike Srpske odbranjena država, koja je osnovana 9. januara.

Dodik je čestitku uputio komandantu Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću, pripadnicima Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

"U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obeležavanja 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske", naveo je Dodik.

Istakao je da je Vojsku Republike Srpske stvorio srpski narod.

"Ona je narodna i odbrambena, a 12. maj, dan kada je formirana Vojska Republike Srpske je jedan od važnijih datuma u našoj istoriji", poručio je Dodik.

Naglasio je da je pod vođstvom Vojske Republike Srpske odbranjena država Republika Srpska koja je formirana 9. januara.

"Odbranjeni su životi, vekovna ognjišta i materijalna sredstava. Nikada ne smemo zaboraviti herojstvo, hrabrost, čast i odvažnost pripadnika Vojske Republike Srpske koja je časno branila svoj narod u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Izražavam posebnu zahvalnost svima koji su svoje živote i zdravlje ugradili u temelje Republike Srpske, a naša dužnost je da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i negujemo sećanja na borce koji su nam doneli slobodu i mir", istakao je Dodik.

Centralna svečanost obeležavanja 32. godine od osnivanja Vojske Republike Srpske i 19. godišnjice formiranja Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka, biće održana danas u Banjaluci u kasarni "Kozara".

KROZ SMRTONOSNU VATRU! Pogledajte hrabru akciju ruskih vojnika (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA